En lördag på Universal Studios

Tjolahoppsan!

Dagen började tidigt (halv 8) då vi gick upp för att äta frukost och göra oss i ordning för att sedan kunna ta tåget till Hollywood vid 9. Det var mycket varmt, så vi beslutade att shorts och en top fick räcka! 

Vi åkte alltså metron till Hollywood (Universal City) där vi besökte Universal Studios. 

   

Inne på nöjesparken fanns det hur mycket som helst att göra och vi började med att kolla på Shrek i 4D-format. Det var riktigt roligt och verkligt. Vi följde med i hela händelseförloppet vilket innebar att vi blev attackerade av spindlar på golvet eller blev genomblöta av regn (ja det var riktigt vatten som sprutades på oss). Där träffade vi även de första svenskarna på resan hittills, två killar som var på semester hos sina vänner i "West Hollywood"... dom var väldigt noga med att påpeka detta.. typiska stockholmare (A)

 
Innan Shrek

 

Sedan var vi på en guidad busstur inne på området där man spelar in riktiga filmer och tv-serier. Vi fick se vissa trick (gällande väder och explosioner t.ex.) och även hus och byggnader från filmer och serier vi kände igen, så som "En prinsessas dagbok", "Indianda Jones", "the Pirates of the Caribbean", "Fast and the Furious", "Desperate Housewives", "24" och "Heroes".

 
 
Specialeffekter...

  
Hus från Desperate Housewives

Därefter var vi på en vattenshow med riktiga "actors" vilka bland annat medverkar i ovannämnda filmer och serier. Denna showen var helt sjukt cool med stunttrick, explosioner, volter och vattenscooter-race.

   
Sol och "Waterworld"
 
Det är svårt att beskriva det vi har upplevt idag, eftersom att allt var så mäktigt och fascinerande. Men förutom det som redan nämnts har vi även åkt en spännande Simpsonskarusell (vi satt i en "vagn", åkte upp i taket och sen hände det sjuka grejer, vi kan inte förklara, men vi åkte liksom en bergochdalbana samtidigt som vi var med i Simpsons-filmen och blev nerblötade av både väder och nysningar).

 
På väg in till Simpsonkarusellen, längre in fick man inte ta några bilder!

Vi fick även träffa på djur som är med i några filmer och förrutom detta fick vi se hur man gör "special effects" (ljud, bild, lura kameran, eld m.m.), vi såg samt Terminator 2 i 3D-format. Under Teminator visningen fanns det personer på scenen som sen "försvann" in i tv-bilden och fortsatte att agera inne i bilden. Vi blev dessutom sjukt rädda när robotar började attackera oss och hela rummet blev fyllt av rök. 

  
En "skådespelare" och kläder ur "Mamma Mia" .

 
Vi hade "front of line"-pass, så vi slapp stå i kö. Det var tur att vi hade dessa, annars hade vi inte hunnit med ens hälften av det vi hann med nu, så mycket folk var där...


Jättekul med 3D-glasögon!

Hela dagen har varit helt fantastisk och vi hade behövt ännu en hel dag för att ens hinna se allt som fanns där inne. Men detta var självklart värt ett besök och alla rekomendationer vi fått om att åka dit har uppfyllt förväntningarna. 

 
Universal City på kvällstid.

Ha det så bra!
(Speciellt alla pappor som kan njuta av "Fars Dag" imorrron (läs idag), så till alla andra: glöm inte bort era pappor!)

Emilia och Ena 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0