Då var det måndag igen ja...

Försov mig i morse, omedvetet, jag stängde av klockan i sömnen.. Bra? Njä. Kan det ha något att göra med att jag tycker att den kursen vi läser idag på morgonen är sjukt tråkig? Antagligen.
Har börjat fundera på om det jag läser verkligen är rätt. Nu när vi har en kurs som jag tycker är riktigt intressant känns allt det andra ännu tråkigare. Det måste ju finnas något program där jag tycker mer än 1 av 5 kurser är roliga? Eller så är jag bara inne i en svajjig period. Det återstår att se, ska ge det en chans till.
Tror det finns andra som håller med mig...
Nu ska jag fixa mitt nageltrång. Ajj...
Sen kommer jag att decka! Skönt.
Har en lång dag framför mig i morgon med skola, plugg, gym, herr-match och mys.
Dags att ladda batterierna!


Emilia

Varför går alltid helgerna så fort?

Dags att gå och lägga sig och ladda inför en ny, spännande vecka!
Jag ska verkligen försöka att skärpa mig och komma ifatt i skolan igen, trots att jag inte har så mycket motivation.
Får försöka att ta hjälp med motivationen ifrån vännerna och innebandyn istället! Där trivs jag som fisken i vattnet!
Godnatt.

Emilia


Serieledare igen!

Vinst idag! Riktigt skönt..
Det var en konstig, seg match som började 20 min efter utsatt tid, på värdelöst golv och var allmänt konstig bara. Trots förutsättningarna gör vi en riktigt bra match och vi vinner säkert!

Tycker det är synd att vissa spelare i laget är så missnöjda efter vinsten - vi spelar som ett lag och ibland går det helt enkelt bättre för vissa spelare och sämre för andra. Men det är just det som är så härligt med att spela i ett lag. För även om man är en av de som har en sämre dag just idag så får man vara med och glädjas åt att det gick bra totalt sett för hela laget, vinsten förtjänar alltid hela laget, inte bara några spelare.
Laget före jaget. Glöm aldrig det. Det är det som gör att det går så bra för oss, vi kämpar alltid som ett lag!


Vinsten idag ledde alltså till att vi återtog ensam serieledning. Nästa helg möter vi de som ligger efter oss och jagar. Nervöst men kul. Vi ska på hemmaplan verkligen visa vem som är bäst i Malmö!
Nu ska jag se solsidan!!
Bästa programmet.

Emilia


När alla vännerna gått hem...

...och festen är slut för länge sen,
och man ligger ensam i sin säng,
När alla vännerna gått hem.
Gyllene Tider
Fest och fest, men jag ligger ensam i min säng nu iaf och alla vännerna har gått hem.
Har haft en riktigt mysig kväll, det är alltid lika roligt att umgås med laget!
Blev dock inte så mycket spelande, vi har alltid så sjukt mycket att prata om, trots att vi ses minst 4 ggr i veckan..?!
I love it.
Nu är det dags att sova, måste vara utvilad på matchen i morgon.
Vi kan sätta oss själva i en riktigt bra sits i serien om vi vinner! Det tycker jag att vi satsar på.
Spännande.


Emilia


Lagmys på ingång!

Läsken står på kylning, dippan är blandad, snackset är upphällt i skålar och spelen är framtagna!
Nu sitter jag och väntar på att mina lagkompisar ska komma hit. Vi ska ha en mysig kväll med snack och massa spel som laddning inför morgondagens viktiga match. De som ligger på samma poäng som oss i serien förlorade idag, så vi har världens chans att ta ensam ledning nu! Det ska vi tillsammans ladda för i kväll..
Såhär mysigt ska vi ha det:

Ps. Många har frågat vad kameran som jag nyligen köpte heter. Därför tänkte jag berätta det nu. Den heter Canon PowerShot SX210 IS. Jag rekommenderar den verkligen! Speciellt om man som jag vill ha en kamera som tar riktigt bra bilder men som inte är lika klumpig som en systemkamera...

Canon PowerShot SX210 IS

Emilia


Rise and shine


Hard work, work!
Inte så hårt kanske, bara 4 timmar idag men kul ska det bli! Jag gillar mitt jobb =)
Emilia

Fel fokus?

Ja, som jag skrev innan så blev det handboll live till slut! På väg till Slagthuset när vi förbi arenan tänkte vi att vi lika gärna kunde chansa och se om det fanns några biljetter kvar. Det fanns bra platser för inte alltför mycket pengar kvar och därför bestämde vi oss för att se matchen live ändå. Hur ofta spelar Sverige semifinal på hemmaplan i VM liksom?!
Matchen var riktigt rolig. Visst att Sverige låg under med ganska många bollar ett tag, men de kämpade in sig i matchen igen och publiken var riktigt laddad hela matchen! Hade inte Sverige fått en onödig utvisning mot sig i slutet så tror jag faktiskt att de kunnat komma ikapp, de var verkligen på gång där ett tag.



Det jag vill avreagera mig på nu är bara att någon spelare i landslaget tydligen gått ut och sagt att publiken var dålig på att heja idag på matchen. Ursäkta? Det var fan den sjukaste stämningen någonsin. För det första så var 90 % av publiken svenskar och för det andra så skrek dessa 90 % i princip hela matchen, även när Sverige låg under med 7 bollar...

Efter matchen stod den svenska publiken upp och applåderade åt det svenska laget, de gjorde trots allt en bra match mot världens kanske bästa lag. Vad gör svenskarna då, när de får stående ovationer? Jo, då går de ut. Utan att tacka publiken eller något, vilket de t.ex. gjorde i tisdags efter Danmarks-matchen då endast 50 % av publiken var svenskar. Vad händer?
Det måste vara lätt att kunna skylla på domare och publik. De kanske skulle sett till att skärpa sig lite istället. Visst att domarna kanske inte var de bästa, men efter egen erfarenhet på den fronten så är det bara att gilla läget och försöka ha fokus på annat. Det hjälper ofta inte att prata med/skälla på domarna.
Så, var tvungen att avreagera mig lite. Jag hoppas verkligen att Aftonbladet överdrev när de citerade Kim Ekdahl Du Rietz, annars är det skandal. Man kan inte få det bättre än att 11 000 svenskar är på ens sida och hejar som galningar en hel match. Så, då var det sagt.

I morgon är det jobb som gäller, ska bli roligt att se vad för fina vårnyheter som kommit in! På kvällen blir det sedan lagmys med spel och laddning inför söndagens viktiga match!
Sov så gott!
Emilia

Ändrade planer...

Malmö Arena here I come!

Helg!

Vilket för mig betyder nästan skolfritt i två dagar. Ska jobba i morgon och på lördag är det match, så helt ledigt är det ju inte. Men vem vill ha helt ledigt liksom? Bättre att fylla sina dagar med nytta och nöje av olika slag! 

Nu bär det av till Slagthuset för After Work och uppladdning inför Sveriges semifinal i kväll, heja heja! Eftersom att vi inte lyckades få några biljetter så ska vi sedan också se matchen där på storbilds-tv. Kommer nog att bli hur bra som helst, vi håller tummarna för seger. 

Ha en underbar fredagskväll! 



Emilia

Sol, sol, strålande sol!

Synd att det är så kallt bara..
Jag vill har vår och sommar!
Men man kan ju inte få allt här i världen så det är bara att stå ut några månader till.

Här kommer lite bilder från dagens promenad.
Man ser verkligen hur kallt det är på bilderna, men ganska fint landskap nere vid havet där jag bor måste jag säga. 












Börjar klockan 8 i morgon och har en lång dag framför mig med skola, plugg, afterwork, handboll, inflyttningsfest och/eller utgång. Time to sleep med andra ord. 

Godnatt.
Emilia





Solen skiner!

Har pluggat stenhårt hela dagen och är nästan klar med alla veckans uppgifter! 

Nu tänkte jag gå ut och gå en runda i det fina vädret! Och kanske ta lite fina bilder..

Sen är det träning! 

Emilia

Jag älskar Skånetrafiken... Eller?

Dagen började inte så bra. 

Den första bussen var sen.
Jag missade anslutningsbussen vid Hyllie.
Skanetrafiken.se ledde mig vidare till ett tåg.
Tåget var försenat. 
Tåget kom fram försent. 
Bussen i Lund var sen. 

1h och 40 min senare var jag på skolan... Bara 50 minuter försent. Inte okej. 
Tur att jag har så bra klasskompisar som hjälptes åt att pigga upp mig.

Resten av dagen flöt på desto bättre. 

Åt mysig lunch med mina fina vänner. Att slå in sig själv som present till våra killar är vår nästa utmaning, ska bli spännande att höra uppföljningen på hur den utmaningen går.. 

Senare var det träning, roligt som vanligt.
Emilia och Lina säger: "Det börjar på E och slutar på melie"
Emelie svarar: "Vem menar ni?"
Söt.


Det blev en bra dag till slut!

Godnatt,

Emilia




Hej och hå!

Dags för skola. 

Lunch med Ena idag (ev. Amira och gänget också). Myspys!
Måste springa till bussen nu, 


Emilia



Handboll

Trycket på läktaren var helt galet, tyvärr räckte det inte till för Sveriges del. Men ställer man upp med halva första-laget istället för hela så får man faktiskt skylla sig själv. En rolig och händelserik match som helt rättvist lika gärna kunde slutat oavgjort (Sverige hade domare och stolpar emot sig). 


















En bra dag. Godnatt!

Emilia

Heja Sverige!

Guten morgen! 
Tog lite sovmorgon idag. Det skulle ändå inte vara några övningsledare på den första övningen
så då kan man ju lika gärna göra det själv hemma.

Börjar verkligen att längta till i kväll nu, jag tror att stämningen i Malmö Arena kommer att bli helt magisk.
Det hade ju suttit riktigt fint om Sverige kunde se till att vinna också!
Ska göra mitt bästa för att skrika/klappa igång dem iaf!

Ha en bra dag..

.. och glöm inte!!
20.15, TV4, Sverige - Danmark.



Emilia

Bilder från dagen med ny kamera.
















Jag är nöjd! Ska testa några lägen till i morgon, men än så länge är jag supernöjd!
Tror att den kommer att tillfredsställa mina fotobehov! 

Sleep tight,
Emilia



Sunday, bloody sunday

Har mått mycket bättre idag! Skönt. Så det var nog bra att jag inte gick ut igår ändå även om det var tråkigt... Ser dock fram emot allt skvaller om kvällen i morgon på träningen! 

Idag har det skruvats IKEA-möbler hela dagen och garderoben är nu full med kläder! Den var verkligen efterlängtad! Erik tyckte dock inte att det var lika roligt att skruva ihop sitt skoskåp, hans tålamod räckte inte riktigt till. Men konstigt att det inte går som man tänkt sig om man inte läser instruktionerna? (Manligt fenomen?).  


Köpte även en ny kamera idag! Har dock inte kunnat använda den än (den var tvungen att ligga på laddning i 12 timmar först) men i morgon kommer det nog lite smakprov! De i butiken sa att jag fick testa den lite hemma och om jag inte blir nöjd kan jag lämna tillbaka den, så det ska jag göra i morgon! 
I morgon är det skola igen! Det ska bli roligt med en ny vecka. Dessutom kommer alla som varit en vecka i Bad Gastein tillbaka, ska bli kul att höra alla deras galna historier (har redan fått lite smakprov från Lisa, det verkar bli smaskigt). Är faktiskt glad såhär i efterhand att jag inte följde med på resan. Dels hade jag inte haft råd (eller ja, jag hade inte velat använda så mycket av mina pengar till just den resan) och dels hade jag missat alldeles för mycket här hemma (innebandy, skola, lägenhetsvisningar osv.). Bra val Emilia!


Är avundsjuk på Ena som var och såg Sverige idag. Hon sa att stämningen hade varit helt fantastisk.
Hoppas att den blir minst lika bra på tisdag när vi ska dit!

Dags att krypa ner i sängen! 

Natti

Nu kan det knappt bli mer jämnt...

Malmhaug KFUM - Kävlinge 6-5 (efter sudden)
Då kanske många tänker "vinst, bra". Men vi gav bort en poäng idag, tyvärr.. Vi var i stort sett överlägsna i 58 minuter av matchen. Oturligt nog möter vi ett lag som är riktigt bra på att ta vara på sina chanser. Så de 2 minuter vi inte dominerar matchen, då straffas vi hårt och får tyvärr inte med oss mer än 2 poäng ifrån denna viktiga match. Men det är bara att se framåt, alla lag tappar poäng någon gång, så är det i den här sporten helt enkelt..

Såhär jämnt är det alltså nu.. Nästa match möter vi IBK Finn borta och efter det har vi Malmö FBC hemma. Spännande.

Matchens bästa spelare: Lina Gustavsson utan tvekan. Hon åt superkrafter till frukost i morse!!


Lina och jag, crazy, crazy night...


Nu sitter jag här i soffan och mina ben känns som ihoptejpade köttslamsor. Inte skönt vill jag lova. Fick mycket stryk idag på matchen, men sånt får man ta. Huvudvärken är dock inte lika roliga att ta, speciellt när den gör att det inte blir någon utekväll i kväll. Lite synd, men soffan, Coca Cola och handboll på tv funkar ganska bra det med.
Någon som såg Sveriges match precis förresten? Om inte så kan jag berätta för er att de spelade riktigt bra. Spelar de så mot Danmark på tisdag när vi ska se dem kanske de till och med har en chans. Hoppas.



Sveriges bästa spelare i kväll. Lundakille, 89:a.. Coolt.

Nu ska jag ta en Ipren till. Ha en bra kväll!

Emilia

Jag börjar bli nervös nu...

Godmorgon! 

Nu åker jag till IKEA och hoppas på att jag hittar något bra som passar till mitt rum! Eller ja, egentligen ska det vara mest praktiskt, men det skadar ju aldrig om det är snyggt också..?

Börjar bli riktigt nervös inför dagens match nu - den betyder sjukt mycket. Att vara nervös är dock inget negativt, det kan ofta göra så att man skärper sig lite extra och därmed spelar bättre. Vi brukar ju dessutom göra våra bästa matcher mot bättre motstånd så det borde gå bra! Det enda är att Kävlinge är det enda lag vi förlorat mot detta året, det är nog därför det känns extra pirrigt. Men vi ska ta revansch! 

See you later, alligator!



Emilia 



Tagga!

Dags att gå och lägga sig nu.. Måste ladda ordentligt, i morgon gäller det!

Innan matchen ska vi även hinna med ett besök till IKEA (måste köpa en ny garderob så att jag får plats med alla mina kläder) och till Siba/ONOFF för att kolla på en ny kamera!

Sov så gott, speciellt alla mina lagkompisar!


Emilia

Tack Martina...

... för en ny, sjukt snygg design!

Jag har tur som har så begåvade vänner inom olika områden! Martina är definitivt en av dessa, speciellt inom design och foto!! 


En väldigt, vääääälidgt gammal bild, men den här kvällen kommer jag aldrig att glömma. En av de roligast någonsin, en så kväll man aldrig glömmer.. Eller vad säger du Martina? ♥

Emilia

Äntligen helg!

Har en rolig helg framför mig. Ikväll blir det först mys med familjen och sen med Sebbe så fort han har slutat jobba. Detta för att på bästa sätt ladda inför morgondagens viktiga match! Vi ska verkligen se till att vinna över Kävlinge (det enda laget vi hittills förlorat mot i serien).. Jag tror att vi alla kommer att vara extra laddade och vi ska helt enkelt köra över dem!

Efter matchen i morgon är jag förhoppningsvis glad över en seger och då blir det utgång med laget (tror jag iaf.. vi har inte pratat om det, men det brukar alltid vara någon som ska ut!). Annars blir det utgång i Lund, så det blir kul vilket som. 

Nu är det taco-night på ingång! Mums! 

Lunchade förresten med Amira idag, kul som vanligt =) Blev dock ganska kort idag men på torsdag kör vi igen, med resten av gänget, kanske till och med alla? Emma och Ena också iaf.. 

Emilia

Alldeles för tidigt...

Ja, det tog verkligen emot att gå upp 06.30 i morse.. Men vad gör man inte.. Morgonens föreläsare lämnar nämligen inte ut några föreläsningsanteckningar.. Lite dumt för oss morgontrötta faktiskt!
Men ja, jag ska väl inte klaga.. Värre för de danskar som skulle köra hem från matchen i Malmö Arena och fick sitta i kö flera timmar på bron pga två bilar som krockar i det hala väglaget - mitt på bron.. Inte så lyckat!

Snart är det helg iaf, det gillas! Återkommer med mina helgplaner senare!

Emilia

Jag tror att jag är född i fel land...

Ja, helt seriöst. 

Idag när vi kom ut från första föreläsningen så var det strålande sol ute. Det som dock händer i Sverige vid denna årstiden när det är strålande sol är att det är så förbaskat kallt. Någon fick ändå ur sig: "Åh, vad härligt, det börjar att kännas som vår".. Eh va? Det är minus 3 grader.. Vår? Inte riktigt. 

Jag älskar solen, det är inte det. Men att ändå behöva ha på sig 3 lager kläder och den tjockaste vinterjackan fast att det är strålande sol..? Det tilltalar inte mig. Det ultimata för mig hade varit att bo någonstans där temperaturen hålls relativt varm hela tiden och där soltimmarna är fler än regntimmarna. Därifrån hade man sedan kunnat åka på semester till länder som Sverige och Österrike eller liknande där man kan njuta några dagar av skidåkning och frisk luft. Det hade tilltalat mig. 

Det känns ju inte heller så kul att bara lämna allt man byggt upp i Sverige nu men man kan ju undra hur livet hade sett ut om man hade blivit född på en annan plats?! Jag satsar iaf stenhårt på att göra ett utbytesår (eller ta ett sabbatsår) i Dubai i 4:an. Livet där testar jag gärna på att ha som vardag! 

Här kommer några bilder från vårens Dubai-resa:









Japp, det satsar vi på. Ska kolla upp lite vad som gäller och så nu bara för det.
Lite tidigt ute kanske, men lika bra att ha lite koll på saker och ting!

Emilia

Fallskärm i solnedgången...

Sol, kallt, blåsigt, vackert.
Tog lite bilder över Öresund i solnedgången. 







Gillar färgerna på den sista. Den är tagen med min iPhone..
De andra är tagna med min kamera som jag vill ersätta med en ny.
Illa när mobilbilderna blir bättre...

Emilia


"Varför är här en massa kameror? De visar inte ens matchen på tv..."

I Sverige nä..  
Iddi du är underbar <3

Kvällen spenderades först i Malmö Arena, där jag och Ena såg handbolls-VM. Det var världens krigarmatch mellan Serbien och Kroatien (Ena är delvis från Kroatien) och med krigarmatch menar jag verkligen krigarmatch. Det är helt sjukt hur mycket dessa två länder hatar varandra, jämfört med dessa länder kan man kalla relationen mellan Sverige-Danmark-Norge-Finland för kärlek. Dock var det sjukt bra stämning i arenan idag och hejarklackarna ägnade sig mest åt att försöka överrösta varandra.  


Vi hade också väldigt roligt åt alla kroater/serber runt omkring oss som svor och svor och svor och svor... Och eftersom att jag hade en levande tolk till sällskap så förstod vi allt de sa. Kan ju säga såhär, alla svordomar som användes var minst tre ggr så grova som den grövsta svordom någon skulle komma på på svenska. Helt galet.

Vidare spenderades kvällen på träning (missade den andra handbollsmatchen, men eftersom att jag ska dit igen på tisdag så fick det bli så denna gången) och trots att jag var väldigt seg idag så gick det hyfsat bra. I morgon tar vi dock nya tag, för jäklar vad det ska laddas tills på lördag då vi möter de som just nu ligger 2:a i serien och jagar vår serieledning!

Nu ska jag sova! I morgon väntar en ny, lång, dag med skola, plugg, träning och en eventuell utgång?

En gammal men riktigt underbar bild på mig och Ena. Los Angeles 2008.
Godnatt.

Emilia

Läskigt men ändå coolt..

Fick ett riktigt läskigt sms av en vän idag, eller ja, häftigt på ett sätt.
Det löd såhär:

"I år får vi uppleva 4 ovanliga datum: 1/1-11, 1/11-11, 11/1-11 och 11/11-11. Det som är extra speciellt är detta: ta de två sista siffrorna i året du är född och lägg ihop det med den ålder du har fyllt eller ska fylla detta året… så blir det 111.”

90+21... = 111

Det stämmer verkligen. 

Det kan bara betyda en sak - 2011 kommer att bli ett speciellt år! Förhoppningsvis på ett positivt sätt... 

Tycker att denna bilden är lite läskig... Men samtidigt cool på något sätt.
Kolla hårslingan liksom.

Emilia



Entreprenörskap, Blondinbella och ny motivation

Idag började vi ordentligt med den nya kursen, Industriell Ekonomi. Hon som föreläser verkar faktiskt vara riktigt bra och utifrån hennes introduktion till kursen så tror jag att det kommer att bli intressant. Det är ju denna delen av civilingenjörsyrket som jag är mest intresserad av (vad jag trott än så länge iaf).
Idag fick vi också reda på att vi ska göra ett entreprenörskapsporträtt i kursen. Vi ska först intervjua, sedan skriva ett arbete och till sist muntligt redovisa vårt porträtt. Min grupp kom då på ideén att vi skulle vilja intervjua Isabella Löwengrip (Blondinbella). Vi ser henne som en förebild och framförallt har hon på kort tid lyckats med att bli en framgångsrik entreprenör. Så jag skickade precis ett mail till henne.. Vet faktiskt inte om jag ska vänta mig att hon svarar, men det är värt ett försök iaf. Hade varit riktigt roligt om hon hade ställt upp.
Jag känner mig laddad inför denna terminen. Jag och Lotten har kommit fram till att vi ska plugga mycket tillsammans och det känns som att jag har fått ny energi till att fullfölja detta. Vet inte riktigt varifrån denna energi har kommit, men en ny, intressant, kurs och en ny, pedagogisk, lärare i den andra kursen kan nog vara två bidragande faktorer.
Nu kör vi helt enkelt!
Emilia

Helt slut.

Ja det kan man verkligen säga. Hjärnan vill sova, kroppen vill sova och ögonen sover typ redan. Första skoldagen tog riktigt hårt vill jag lova. Dags att krypa ner i sängen med min mysiga pojkvän som jag inte träffat på ett tag. Vi hörs mer imorgon, då är det dags för skola igen. 


Emilia

Dags för läsperiod 3..

Så ja, då var detta lovet slut. Men det känns bra. Är faktiskt taggad för en av kurserna vi ska läsa nu, nämligen industriell ekonomi. Ska bli kul att känna på lite från den delen av ingenjörsutbildningen. Tror även att det kommer att gå lite lättare att ha en läskurs och en räknekurs samtidigt, istället för två räknekurser som vi hade innan jul. Nu kan man variera hjärnans arbete på ett bättre sätt!
Nu ska jag försöka sova, får se hur det går med tanke på hur jag har vänt mitt dygn de senaste veckorna. Men eftersom att jag helst vill vara utvilad iaf den första dagen av denna terminen så får jag försöka.

Vi hörs imorgon!  
Då ska man alltså tillbaka till föreläsningssalen imorgon.. Ska bli kul att träffa alla iaf.
Tillbaka till föreläsningssalen imorgon alltså.
Ska bli roligt att träffa alla, alla som inte är i Bad Gastein dvs. 


Emilia

Sista dagen på jullovet

Ja, imorgon är det dags att komma tillbaka till vardagen igen, rutiner ska läras in och hjärnan ska få börja arbeta igen. Det ska bli skönt på ett sätt, ska bli kul att träffa alla igen och se vad för spännande kurser det är dags för nu till våren. Men självklart hade jag gärna haft lov en vecka till.. Har varit riktigt skönt att kunna sova hur länge som helst, kolla filmer in på sena timmar, göra vad jag vill om dagarna osv... Men man kan ju inte leva i den slappa världen hela livet.

Sista dagen på lovet ska spenderas med laget, vi ska se två innebandymatcher. Först våra rivaler som jagar oss i serien och senare vårt herrlag. Kommer nog bli en del snack mellan varven också, skoj! Ikväll blir det antagligen en mysig middag och lite kvalitetstid med min pojkvän som annars bara jobbar hela tiden... 

Nu; frukost! 


Emilia

Fortfarande serieledare...

... men det satt hårt inne!

Vi vann på förlängning idag mot ett svårslaget Hjärnarp på bortaplan. Vi är nöjda med två poäng och framförallt för att vi har en sjukt bra lagmoral som gör att man aldrig kan räkna bort oss. 2 måls underläge är inget för oss när vi väl sätter igång. Dock ska vi inte vara för kaxiga för det kan komma en match där vi inte hinner ta ifatt, trots bra spel. Därför ska vi se till att avgöra kommande matcher till vår favör långt innan matchen är slut. Lättare sagt än gjort, men vi kan ju försöka iaf!
Efter matchen var det först snack om utgång... Vi bestämde oss dock för en myskväll hemma hos Malin, ett bra val. Tack kära vänner för en bra och, som alltid, underhållande kväll!
Nu säger jag godnatt.
Emilia

Tänker lite extra på dig idag...

Hoppas att gårdagen gick bra. 




Emilia

2011

Nytt år och nya möjligheter!
Det är vad som gäller nu.. 

Martina håller på att fixa en ny design till mig så när den är klar ska jag nog till och med göra det offentligt att jag är igång igen. 

2011 har börjat bra, jag och Sebbe håller på att leta lägenhet. Vi hittade en som vi fastnade för, tyvärr så var inte banken tillräckligt snabba så det var ett annat par som köpte den igår.. Men det är bara att leta vidare, finns ju massor av lägenheter där ute! Gäller bara att hitta den rätta just för oss.. Kul att vara igång med letandet iaf =)

Annars är innebandyn redan i full gång och vi har redan spelat 2 matcher.. Båda vinster som tur är! Idag ska vi iväg till Hjärnarp och spela, vi får se hur det går! Men spelar vi bara som vi kan så ska det inte vara några problem. 

Dags att byta om! 



Emilia

2010 fortsättning

Hösten har alltså varit fylld med innebandy, skola, jobb, myskvällar och fester. Har även hunnit med att åka till Sthlm och Uppsala för att hälsa på vänner, samt en utflykt med de nya klasskompisarna till Hässlö. 
Innebandyn går som sagt väldigt bra för tillfället och utan den hade jag inte klarat mig. Jag verkligen längtar till att gå till träningarna, matcherna och till alla lagfester som vi har! Jag helt enkelt älskar mitt lag. 


I Stockholm och Uppsala var jag under en spelledig helg och jag besökte dels mina
Sthlms-wannabees Sara och Nella samt Anna som numera bor i Uppsala igen.
Där blev det lite shopping, festande och annat, men mest snack för att ta igen
allt man missat sen vi sågs senast. 

Helgen med klasskompisarna var också väldigt välbehövd. Vi var ca 15 pers som åkte ut
till en stuga mitt i ingenstans. Vi pratade, åt god mat, spelade TP, gick på promenad
och tog det lugnt helt enkelt.
Detta var vi alla värda efter en fullspäckad höst!


Den 10/10 var en speciell dag 2010.
Inte bara för att tidpunkten 10.10 med datum 101010 inträffade utan för att jag
fyllde 20 år samma dag.
Detta firades så klart med fest!




Från och med den 18 december har jag nu haft jullov,
som iofs har bestått av mycket jobb, men ändå. Jullov från skolan iaf.
Julafton var lugn och mysig hemma hos kusinerna i Eslöv.
Fick tack vare eller på grund av snöovädret även fira julen med Sebbe,
vilket visserligen var mysigt men samtidigt var det synd om honom eftersom
att det är klart att han hade velat vara med sin familj.

På nyår var det stor fest! Några från laget var där och Sebbe och hans kompisar. Bland annat.
Även några nya människor (några trevligare än andra).
En bra kväll helt enkelt!


Nu är det nya tag som gäller, 2011 here I come!

Emilia



2010

Fortsätter från efter Dubai...
Sen vår och sommar:

Mycket mycket jobb, framförallt på Triumph. Trivs väldigt bra med att jobba där och i somras hade jag några fantastiskt roliga jobbdagar med Lisa och Linda. Vi fick sjukt mycket gjort med hade samtidigt väldigt roligt.
Annars i maj var det dags för Sebbe att rycka in i lumpen. Det visade sig bli ett inte allt för långt besök men det
visste jag ju inte från början. Så där var det deppigt några dagar men det visade sig bara bli ca en vecka innan
Sebbe blev hemskickad igen med ett skadat knä.. Lite synd om honom men skönt för mig =)
I början av juni var det fullt med studentskivor, Josse, Nattis, Lilja, LG, Corre, Sophie, Thilde, Aleks, Anna m.fl. Hade riktigt roliga veckor där med mycket god mat, fest och glada tider!
Hittade några bilder från studenttiderna iaf, har ju ny dator så alla bilder är inte här =)
I slutet av juni åkte sedan jag, Ena och Amira till Gran Canaria. Underbart med en vecka ledig (den enda jag hade på hela sommaren) och vi njöt verkligen av semestern med sol, bad, fest och massa massa efterlängtat skvaller.
Någon gång i juli satte även innebandysäsongen igång, med det roligaste lag jag någonsin spelat i. När vi satte igång visste jag att detta skulle bli bra och att vi skulle ha roligt tillsammans. Men att vi nu, efter halva säsongen leder serien, är vidare till semifinal i SM och har haft några av de roligaste kvällarna i världshistorien var inget jag hade kunnat föreställa mig. Kommer mer om detta senare.
I augusti började sen en annan spännande period, nämligen plugg i Lund. Efter en galen nollning in i maskinsektionen på LTH hade jag fått många nya vänner samt många spännande minnen. Allt från Ölresa till damsittning och regatta. En riktigt rolig period helt enkelt och ett perfekt sätt att komma in i en klass med helt nya människor.
På denna civilingenjörsutbildning har jag sedan spenderat hösten med mestadels klarade tentor och annat. Än så länge trivs jag bra, men har sagt att jag ska utvärdera efter ett år, och så får det bli. Klassen tvekar jag inte en sekund på, men är verkligen civilingenjör min grej? Det återstår att se.
Det får vara nog för detta inlägget.
Mer kommer i nästa.


Emilia

Dubai

Resan till Dubai var helt perfekt. Jag och Sebbe var iväg i ca 3 veckor varav sista veckan kom familjen ner. Det var skönt att komma iväg till värmen i mars när vi var som mest trötta på kalla och gråa Sverige. Tidpunkten var perfekt för när vi kom hem, solbrända och fina, var våren på väg i Sverige och dagarna blev bara ljusare och ljusare.

Så, vad gör man då i Dubai i 3 veckor? Den frågan många frågat mig och jag svarar samma varje gång: Det fanns så mycket att göra där så att vi lätt skulle kunnat vara där flera veckor till utan att bli uttråkade…

För det första så var där väldigt varmt och skönt, mellan 25-35 grader hela tiden, så stranden eller poolen var heta kandidater när vi bestämde vad vi skulle göra på dagarna. Stränderna var väldigt fina, vattnet var klarblått och sanden var vit, och det var väldigt rent och välskött överallt. Vi körde hög solskyddsfaktor nästan hela resan då solen var extremt stark för våra vinterbleka svenska kroppar, men vi fick en snygg bränna ändå, vi var ju där i 3 veckor…

De första 18 nätterna bodde vi på ett hotell i den nyare delen av Dubai (Al Barsha). Hotellet hette Coral al Khoory och var väldigt fint. Vi bodde i en modern lägenhet och hotellet hade spa och stor poolavdelning på taket. Hotellet låg väldigt nära ett stort shoppingcenter – Mall of the Emirates där vi spenderade många kvällar och shoppade, åt, åkte skidor mm. Det var även under vår resa det närmsta stället från hotellet att ta metron ifrån (de höll på att bygga en ny station precis där hotellet låg men den var ännu inte klar under vår resa).  Hotellet var som sagt väldigt fint, det låg bra och var lätt att ta sig ifrån till andra delar av Dubai. Eftersom att vi hade en lägenhet bestämde vi oss direkt för att vi skulle köpa hem frukost att ha på rummet (vi testade hotellfrukost en morgon men vi tyckte inte att den var värd pengarna). Annars åt vi någon enstaka lunch i lägenheten men inte så mycket mer då det var relativt billigt att äta ute.

 

De sista nätterna åkte vi en bit norr om Dubai (Ajman) och bodde på ett lyxigare hotell för att kunna njuta ordentligt av de sista dagarna! Detta hotell hette Kempiski Hotel Ajman och var väldigt fint. Hotellet hade en egen strand och stor pool med många solstolar. Där var även en väldigt lyxig frukostbuffé som vi åt av på morgnarna… Det enda negativa var att det låg en bit ifrån civilisationen och man var tvungen att ta sig en bit om man inte ville spendera kvällarna på hotellet. Eftersom att vi endast bodde där i några få nätter så blev det aldrig jobbigt men till nästa gång klarar vi oss med att stanna i Dubai hela tiden – allt är minst lika bra där, om man inte är ute efter att tillbringa hela sin resa på hotellet och dess omgivning dvs.

 

Så hur är då Dubai som stad?

 

Stränderna:

Som jag skrev innan så är de väldigt fina och välskötta. Vi blev faktiskt förvånade över att de var så fina men det var bara positivt. Vattnet var varmt och man ville i princip bada hela tiden! Det enda var att vattnet var väldigt salt men det är sånt man vänjer sig vid. Att gå i bikini var inget problem på stränderna, det gjorde alla, det fanns dock regler om att man inte fick vara för nära sin partner (vilket innebar att stå och grovhångla eller ligga omslingrade i sanden) eller ta foton på andra än sig själv på stranden. För mig och Sebbe var det inget problem, man får helt enkelt anpassa sig till sederna dit man kommer. Vi hälsade på i deras stad/kultur och då får man vara villig att ge lite och inte bara ta. Det var dock lite roligt när det väl hände hos något par som kanske inte sett skyltarna. Då kom en vakt springande och blåste i sin visselpipa allt vad han kunde.

Vi hittade många fina stränder i Dubai men två stycken blev våra favoriter.  Denena hette Jumeirah Beach Park och det var en s.k. betalstrand där man fick betala 5 Dhs (ca 10 kr) för att komma in. Den stranden låg i ett väldigt fint område med en kringliggande park där man kunde gå och svalka sig om man ville vara i skuggan. Inne i parken fanns många toaletter och det fanns även restauranger där man kunde få en bra lunch för rimliga pengar. På stranden kunde man antingen hyra stolar och/eller parasoll eller så kunde man lägga sig på en handuk under en palm. Eftersom att man betalade för att komma till denna strand var det väldigt välskött och där fanns badvakter hela dagarna. Badvakterna behövdes knappt då vattnet var väldigt lugnt men det hände säkert olyckor ändå.

Vår andra favoritstrand låg precis vid Burj al Arab, lyxhotellet som har 7 stjärnor. Ifrån den stranden kunde man ta häftiga bilder med Burj al Arab i bakgrunden. Här var det också väldigt fint och välskött på stranden och lugnt i vattnet. Det enda negativa här var att där inte fanns några parasoll eller toaletter, så dagarna på den stranden blev lite kortare. När vi varit där åkte vi ofta hem till hotellet på eftermiddagen och solade/svalkade oss de sista soltimmarna. Ifrån den stranden kunde man se hur helikoptrar landade på hotellets välkända helikopterplatta där det t.ex. spelades in en reklamfilm där två kända tennisspelare spelar en match uppe på den högt belägna helikopterplattan.

 

Maten:

I Dubai fanns det många sorters mat; amerikansk, kinesisk, thailändsk, indisk, libanesisk mm. Du kunde med andra ord äta i princip vad du kände för just den dagen.  Vi fastnade dock väldigt mycket för den libanesiska maten med kyckling, kött, bröd, såser, sallad mm. Även där fanns mycket att välja på men det som lockade oss mest var att man fick mycket mat som smakade mycket och som höll en mätt.

 

Bästa restaurangen vi var på var nog en restaurang som låg i anslutning till Dubai Mall och den kända fontänen där utanför. Här fick vi riktigt bra mat och det var riktigt mysigt på uteserveringen där man hade full sikt på vattenspelet i fontänen. Här lyxade vi även till det med lite vattenpipa ena kvällen. Vattenpipa är ju också en sak som tillhör kulturen i Dubai så vi kände att vi var tvungna att testa… Det var gjorde kvällen ännu mysigare och det stället var helt enkelt perfekt.

 

En annan väldigt mysig restaurang låg i den äldre delen av Dubai, precis vid kanalen, och där kunde man sitta och njuta och se ut över kanalen hela kvällen. Där hade de också väldigt bra mat (speciellt bröden som man fick påfyllning på hela middagen, detta bröd tillsammans med kikärtssås (kommer inte på vad den heter just nu)).

 

Matpriserna i Dubai var lite billigare än i Sverige, men framförallt fick du mycket mer för pengarna dels när det gällde mängden mat men även själva upplevelsen. Häftigast var det på den restaurangen jag beskrev innan. Innan vi ens hade hunnit beställa vår mat kom det in ett stort fat med grönsaker som vi fick äta av. Vi var helt oförberedda på detta så det var verkligen uppskattat. Vi gjorde dock misstaget att äta en bit av en chilifrukt så att det nästan sprutade ut eld ur våra öron… Det tog ett tag innan vi lyckades dämpa den brännande känslan, men till slut gick det så att vi kunde njuta av maten ordentligt.

 

Shopping:

I Dubai fanns det hur mycket shopping som helst. Flera stora shoppingmalls, en stor outletmall och flera marknader med olika varor att erbjuda. Vi shoppade massor och det kändes som om det affärerna aldrig tog slut.

 

Prismässigt var shoppingen ungefär som Sverige. Detta förutom i de amerikanska butikerna som inte finns i Sverige, där priserna mer var som i USA, med andra ord mycket billigare än i Sverige. Min favoritbutik var helt klart Forever21 där man kan handla i princip allt. Jag storshoppade där och är supernöjd med allt jag shoppade. Den största Forever21-butiken låg i världens största shoppingmall: the Dubai Mall, och den butiken var hur stor som helst. Dock inte i förhållande i centret som hade över 400 butiker!

 

Shoppingen var alltså väldigt bra och du kunde hitta i princip allt du sökte! Det enda jag hade svårt att hitta var skor, dels storlekar men även snygga skor som passar för livet i Sverige. Det var mycket paljetter mm som inte riktigt passar mig och min stil.

 

Upplevelser:

Jag har redan skrivit om en del av upplevelserna i Dubai; de stora shoppingmallarna, stränderna, maten mm. Men det var några andra upplevelser som gjorde resan så speciell.

 

En av dessa var när vi åkte skidor inne på Mall of the Emirates som låg precis vid vårt hotell (Ja, de hade faktiskt en skidbacke där inne). En dag fick vi alltså för oss att vi var tvungna att testa detta. Så vi lämnade värmen (ca 30 graden utomhus), hyrde vinterkläder (jacka, byxor, vantar, skidor, pjäxor, stavar mm.) och gick in till -4 grader och snö. Jag kan ju säga såhär: kroppen blev ganska förvirrad av vad vi höll på med… Men kul var det. Backarna var ca 400 meter långa och en var brantare än den andra. Vi åkte i ca 2 timmar, sen var man ganska nöjd, en riktigt rolig upplevelse.

 

En annan upplevelse som man bara måste uppleva om man åker till Dubai är ökensafari. Detta var en heldag som verkligen var värd alla pengar. Dagen började med att man satte sig i en jeep (eller hummer som vi lyckades hamna i). Denna körde man sen ut i öknen med. Detta var världens berg- och dalbana och jag mådde riktigt illa innan vi kom fram… Samtidigt var det väldigt häftigt så jag försökte att njuta samtidigt. I öknen kom vi sedan fram till ett camp där det var förberett med aktiviteter och mat. Man kunde rida kamel, åka sandboard, testa dräkter, röka vattenpipa, få henna-tatueringar, köra sandscoter mm. Efter vi hade testat lite olika aktiviteter serverades det en riktigt god buffé. Denna bestod av allt möjligtgott och vi blev riktigt mätta efter att ha tagit om några gånger. Kvällen avslutade vi sedan med att röka lite vattenpipa och bara njuta och mysa till solnedgången över öknen som var hur vacker som helst.

Jag berättade lite snabbt om den tredje upplevelsen innan men ska beskriva lite mer i detalj nu. Det var alltså området utanför the Dubai Mall. Dubai Mall är världens största shoppingcenter och utanför centret ligger världens högsta byggnad och väldens största fontän. Detta område var helt fantastiskt häftigt. För det första var det häftigt bara att stå nedanför Burj Khalifa (världens högsta byggnad) och kolla upp på det. Man fick svindel till och med nerifrån marken när man kollade upp, så högt var det. Men det är riktigt häftigt byggt och speciellt häftigt är det på kvällen med alla sina lampor. En gång var tjugonde minut började sedan en show i fontänen utanför. Detta var verkligen en upplevelse i sig, det går knappt att beskriva man måste uppleva det för att förstå!

 

Dubai var helt enkelt perfekt, tänker åka dit så fort jag får råd igen (är för tillfället fattig student, ska berätta mer om det snart).

 

 

Emilia

 


Dags att ta tag i det här!

Nytt år, nya möjligheter och en massa nya roliga saker som kommer att hända. Tänkte att det var dags för mig att börja blogga igen, om inte för någon annan så för min egen skull! Det är skönt att kunna skriva av sig lite ibland och framförallt är det riktigt roligt att läsa om saker som hänt osv. Det blir ju faktiskt som en dagbok.

Så för att komma igång bra ifrån där jag slutade sist så tänkte jag göra en snabb årssammanfattning av 2010 i nästa inlägg. Eller förresten, kom jag på nu, så har jag ett helt inlägg om Dubai som jag skrivit innan men aldrig publicerat... Tar nog det först och sen börjar jag summera året! Perfekt!


Emilia

RSS 2.0