Det har slutat regna!!

Körslaget, någon film på 4an som kanske är bra med Jude Law och company, 27 Dresses och slutet på Harry Potter från i morse. Detta tillsammans med massor av godis och cola och annat gott som vi precis var och köpte på ica blir lördagskvällen i Göteborg.

Härligt, härligt. Sjukt skönt att bara kunna vara hemma och slappa en heeeel helg! Det händer fan inte ofta.

Nu ska jag ocu Martina dyka ner i vars ett par mjuksibyxor och våra oyttigheter.

Ha en bra kväll mates!

Väderexperten hade rätt!

Fan vad det reegnar.. inte alls najs, "men det är faktiskt Göteborg, det tillhör" sitter Martina här bredvid mig och säger.. jajadå, då är det väl bara att gilla läget. 

Idag har vi typ inte gjort något än så länge.. åt öövernajs frukost typ halv 4, och innan dess såg vi lite Harry Potter, mogna som vi är! Fy fan vad efterlängtad denna helg har varit.. vet inte när jag chillade såhär mycket senast,, det var i alla fall ett bra tag sen.

Ikväll blir det troligtvis bio med några göteborgare., kan nog bli trevligt, om vi nu ens kommer med bussen in till stan?! Eller så chillar vi väll lite till, haha.

btw, Martina TVINGADE mig att sova i ett fucking IFK Göteborg täcke igår.. hon "hade inget annat"... INTE okej.

Klicka för att stänga bilden

Skärgårdsdoktorn!

Gamla tider det.. kommer ihåg när det gick på tv.. det var nog den första tv-serien jag följde på riktigt.. Lika bra fortfarande, Vilma är så söt;

"Det heter mobbad; som i potatis.. mos!"


Vilma och Skärgårdsdoktorn (Johan Steen)


HAHAHA, kom att tänka på en sak.

I torsdags var jag, Ena och hennes brossa på chinabox, Alltså killen framför oss var INTE bra på svenska..

Han var fullt seriös när han sa:
"Eyy, kan jag få ris med två kycklingspittar"

HAHAHAHA, kycklingspittar...


 



Björn Gustafsson



HAHAHA, han är så jävla klockren...

"eyy Anders, liissna.. Whatup?"
"jaaaoo"
"Douglas, hur många kromosomer har du egentligen? Fler än dig i alla fall.."
höhö

planering av projektarbetet..

På tisdag ska det vara inne, det prelimenära projektarbetsvalet.. så idag var vi tvugna att kolla runt lite.

Som det ser ut nu väljer vi mellan två stycken. Vi vill ha ett projektarbete som i stort sett redan är planerat och klart, så att vi bara behöver glida med och göra det vi ska i princip. Här är förslagen:

Alternativ 1. Tyskolympiad? vet inte riktigt vad det innebär än, men typ att få grundskoleelever att läsa tyska eller något? Vi väntar på mer information. Detta vill vi framförallt ha för att läraren är underbar och väldigt engagerad.. men vi får se.

Alternativ 2. "Tjejgrupp". Vi blir utbildade av ungdomsmottagning och sen ska vi hålla så kallade "tjejgrupper" med åttonde-klassare. På dessa timmar med tjejgruppen ska vi prata om allt från sex till relationer och familj mm. Med andra ord allt det som åttondeklassare kan vara intresserade och nyfikna att veta. Detta är framförallt bra för att jag i så fall hade jobbat tsm med Ena, och vårt team är oslagbart.. det hade blivit riktigt bra.

Själv tycker jag nog att det andra alternativet låter roligare... men vi känner inte läraren.. och läraren är ganska viktig i ett projektarbete.. så vi får väll se. Ska bestämma oss i nästa vecka.

Vad låter bäst?!

Gööteborg!

Nu sitter jag hemma hos Martina i Göteborg efter tre timmars bussresa + lite buss till och shopping och pakethämtning på Ica. Martina provar kläder för tillfället och snart ska vi ääääta maud. Sen får vi se vad som händer.. antingen blir det utgång eller så stannar vi väll hemma och degar!

I Göteborg är det snö.. deppigt.. och enligt väderexperten ska det börja regna här imorron, men men, vi får väll hålla oss inne. Hoppas ni får det lika jävligt i Malmöööö.

Martina hälsar, hon tycker att Emilia är seg som fan på bloggandet. Kanske därför det aldrig bloggas. Det är förövrigt en jävligt oplanerad helg vi har framför oss!!! Hmmm.. only time will tell? Right millis?

Haha, mmm, vi får väll se, som sagt har inte så mycket krav, det var ju ett tag sen vi sågs så det finns alltid saker att ta igen! För övrigt har jag ingen packning med mig.. haha snyltande till maaax.

Nu ska vi äta, kanske tillägger något senare om bloggen fungerar, vilket den kanske inte kommer göra (ombyggnad), men vi får väll se.

Hau de braao!

Dagens!

Dagen började tidigt med firande av lillebrors födelsedag, bortskämd liten unge som fick en dator.. men men, nu har jag mycket att ta igen! Efter detta åkte jag till skolan där jag träffade min kära, men något uppstirrade klasskamrat Ena, haha, vi skulle nämligen hålla ett föredrag på engleskan i typ 20 minuter och hon var asnervös. Presentationen gick i alla fall bra, eller jag tyckte det, men eftersom min lärare har något visst emot mig kommer hon säkert att hitta något att kritisera och ha som anledning för att sänka mitt betyg.
 
Efter skolan åkte jag direkt till träning med småtjejerna; dessa tjejer gör mig verkligen på bra humör. Jag älskar att vara tränare. Tjejerna ser upp till en, lyssnar, tar till sig information och gör allt de kan för att utevecklas.
Haha dagens klockrena kommentar:
- Emilia, vet du varför tjejer som är äldre än 14 år använder smink?
- Näää, berätta?!
- De äter alldeles för mycket choklad så att de får röda prickar i hela ansiktet och därför måste de sminka sig, det har i alla fall min mamma sagt. 
haha sötaste 9-åringen... hon kommer nog förstå allt en dag!  

Vår egna träning idag var ganska slapp och flummig vilket var skönt med tanke på den träningsvärk alla hade sen tisdagens fys! Träningvärk är skönt, eller i alla fall hyfsat, men att få träningsvärk på träningsvärk är ingen hit så det var tur att vi fick chilla lite idag.

Nu håller jag på att fixa allt inför imorron.. åker nämligen till Göteborg och hälsar på Martina om allt går som planerat.. försöker hitta någon bra biljett, sista minuten, vet inte om det blir bus eller tåg men i vilket fall kanske jag måste börja packa om jag ska kunna åka direkt från skolan?!

Btw, tack Martina för den fina, nya designen av bloggen! Ibland är det bra att ha vänner som är bra på lite olika saker!

Nu ska jag duschaaaaaa, ha de göött!

Pelle Svanslös

om du är en strömming, vill jag vara ditt fat
om du är en dyna, vill jag vara lat
om du är mitt fönster, vill jag va din gardin
om du vill ha mig, så vill jag vara din

haha, Pelle Svanslös, så söt. Och Gullan, Maja Gräddnos, Måns och Bill + Bull. Gamla tider det.

Okej det är inte jul nu men jag måste ta upp detta, julkalendern var bättre förr!
Om man säger så offentligt är det vissa som svarar "Nej men du tycker så bara för att du blivit äldre nu". Men det är faktiskt inte sant. Det finns julkalendrar som jag fortfarande älskar och inte alls har problem med att se, speciellt Mysteriet från Greveholm men även Pelle Svanslös. Detta är väll de jag ser fortfarande och de är så bra gjorda att jag tycker dem är lika roliga fortfarande. 

Vi får väll hoppas på en bra julkalender detta året, för de senaste åren har ju varit katastrof, jag har sett första avsnittet sen inte mer. Julkalendern är faktiskt en sak som hör till, en tradition, även när man blir äldre.

Nog snackat om julen nu haha, imorron hoppas vi på sol, det behövs fan om man ska klara av resten av denna terminen. Sommarlovet närmar sig.. Baaaara 12 veckor kvar... 

Nej, får väll se lite Pelle till haha, sov gott.


Jag vill också fylla 18.

Igår var vi på släktkalas, min kusin Malin fyllde 18. Jag är avundsjuk, jag vill ju också.. men nänä då är man född i oktober och får vänta typ 6 månader till.

När man väntar på något gått väntar man aldrig för länge.

Men när det väl är dags.. då jävlar blir det fest, så gör er beredda på det! Fyller dessutom år på en fredag!

Idag ska jag först stötta Wille när han ska spela DM i Sundsbrohallen, sen blir det pluggande med Ena, vi måste göra klart vårt engelskarbete som vi ska redovisa 20 minuter på torsdag.. Det bli nog kul, har inte träffat henne på ett tag för hon har varit en DOLDIS på lovet som fan, så vi har lite att ta igen!

Förresten idag är det sista dagen på lovet.. det känns väl mindre bra. Nu väntar en låååång tid till nästa lov och jag har en känsla att det kommer bli jobbigt, mycket jobbigt till och med. Ajja, vi får se vilket humör lärarna är på.

Ha en bra dag gott folk!

Emilia

Do you have knäckebröd?

Igår var vi hos familjen Andersson och det resulterade som vanligt i en kväll full av sjuka saker och skratt.
Kvällen började lite lugnt med snack och lite mat och ja allt det där vanliga. Sen började äventyret. Marianne kom fram till att vi skulle hitta på en lek med våra ägg som hade varit dekoration i dukningen och till slut hade vi hittat på vår egna lek "kast med litet ägg". Inte fullt normalt, men men, sådana är vi och kul hade vi det.


Efter detta beslutades det att vi skulle spela "Så ska det låta". Det har inte gått så bra de tidigare gångerna vi har spelat detta spel och även denna gång spårade det ur. Jag tänker inte beskriva allt som hände men en sjuk sak var när Erik lyckades gissa rätt låt FAST att mamma nynnade på en helt annan låt. "När två tondöva möts i samma rum, då kan det gå hur som helst". En annan sak som vi skrattade länge åt var när papporna kom fram till att vi skulle hmma fram våra namn när vi skulle gissa på en fråga. Ja ni kan ju själv testa att hmma fram ert namn, det var inte lätt att urskilja vem som skrek sitt namn först när de var översatta till hmm!


När spelet tog slut, efter vinst av mig och Josse (så klart!) gick vi upp och satte oss på Josses nyinredda rum, mycket fint! Där snackade vi massor med skit om allt mellan himmel och jord. Det är så skönt med Josse för även om inte vi ses så ofta så känner vi varandra in och utantill vilket gör att vi kan snacka om allt.  


Efter ett tags snack kom killarna in på vårt rum och frågade om vi skulle spela dart. Det gick ju bra. Det föreslagna dartspelet slutade med att vi hade s.k. "Minnesstund" där vi i stort sett gick igenom alla minnen vi har tillsammans från vår barndom. Herregud vad mycket skit vi har hittat på.


Lofsdalen, sjukdom, spionera, Donkikong, Snuskhane, stoppa ner handen i burkar, Grekland 05, killar, "Do you have Knäckebröd?", papporna tagna för bögpar, Dounussa, kalldusch, KILLAR, "AHHHNÄÄ", "Var det han mörkhåriga killen du gillade Emilia?", Emaljöga + Olinda.

  

Fan vad underbart alltså.

Vissa minnen kommer aldrig att försvinna.

Nu hoppas vi på en planering av en framtida resa tillsammans, det kan bara sluta på ett sätt; KAOS, och vi gillar det.

Tack för en bra kväll igår och tack för en undebar barndom full av upplevelser!
"Hej Påsk!"

Emilia


True Friendship Never Ends

Pratar med Sara på msn, hon berättade precis världens gulligaste historia, eller lite sorglig egentligen...

Hennes morfar är på besök och när de satt och åt lunch började han prata om en gammal klasskompis, hans bästa vän när han bodde i Småland. Snäll som Saras mamma är letade hon upp nummert till denna gubbe på Internet och hon ringde upp honom. Nu sitter de gamla vännerna och snackar om alla bus de gjorde i skolan och att de tänkt på varandra osv.. De har inte snackat på 40 år.

Asgulligt ju, men samtidigt, är det så man själv kommer sitta när man är pensionär? Tänka på sina gamla vänner men inte ha kontakten med dem mer för att man kommit in på olika spår i livet?!

Hoppas inte det, men antagligen kommer det bli så, i alla fall med vissa av ens kompisar. Alla kommer i slutändan välja den väg som passar en själv bäst och på den väg som väljs kommer det att skapas nya kontakter och prioriteringarna i livet kommer att förändras. Sorgligt men sant. Det är då vänskapen verkligen sätts på prov och man kommer märka vilka som var och förblir ens riktiga vänner.

True Friendship Never Ends


skojjade bara..

haha lite pinsamt, men har kollat i fel tidning hela tiden.. det var Skånska Dagbladet som skulle skriva en artikel om oss och det gjorde dom, idag.

ni kan kolla in artikeln här:
http://skanskan.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080318/SPORT/494089722

Vi är bäst tjejer <3

Party igår.

Bra musik, mycket folk och några av ens närmsta vänner. Det räcker för att en kväll ska bli lyckad.
Tack för igår alla inblandade, bättre än väntat(?)!  

Idag har det varit SOL, efterlängtat med tanke på vilket väder vi fick åka hem i igår natt.. Därför har jag växlat mellan att sitta i uterummet med dörrarna öppna eller suttit här och gjort lite olika stuffs. 

Såg det nya OTH bland annat.. fy fan vad det var bra. För alla er som inte sett det, SE DET, bästa avsnittet på länge, men som vanligt är det lika tråkigt när det tar slut.. 

Nu ska jag göra mig redo för att stötta min lillebror i hans hockey DM-final.. (jaa, jag kan faktiskt vara en bra syster ibland) får se om hans lag lyckas lika bra som vi gjorde.

På tal om det.. Jag skrev ju om att tidningen hade ringt.. "artikeln" eller vad man ska kalla det löd ungefär såhär: "Nu kan Malmhaugs F18 titlera sig "Bäst i Skåne" efter att ha vunnit DM-finalen med 3-0 mot Palmstaden". Det var allt. Lönt att göra oss helt förväntansfulla med att ringa och sen bara skriva det..? Idioter.

Det känns i alla fall fortfarande riktigt bra, medaljen ligger bra här på skrivbordet! Synd att vi inte har några träningar denna veckan bara, det sjuka är att man är så tight med alla i laget nu att man saknar dem så fort det inte är träningar.. men snart!

Nu ska jag göra annat, ha en bra kväll!

Emilia

Teamwork gör livet enklare.

Igår beskrev jag en typ av teamwork.. här kommer en annan.

Jag och Ena är ett riktigt bra team, vi löser alla problem och vi gör det utan några som helst bekymmer.

Som tex ikväll, eller inatt, vi  håller fortfarande på.. sitter vi och jobbar med ett engelskarbete, hon sitter hemma hos sig och jag sitter hemma hos mig. Vi har delat upp det eller nja, det bara blev så helt enkelt.. haha vi behöver inte ens struktur för att vårt teamwork ska fungera. Egentligen har vi lov.. men detta måste göras någon gång, så vi gör det hellre nu och har det gjort än att behöva få panik i slutet av veckan.. Tur att vi tänker lika på den punkten också. Sen är vi båda nattmänniskor .. skriver mycket hellre arbetet nu och kan sova längre imorron än att sova tidigt och gå upp och göra det imorron.. no way!

Som sagt, teamwork finns i många olika former, men är verkligen värt att utnyttjas. Det förgyller livet, på ett sätt eller annat, du får känna tillhörighet och du får känna på att det du gör verkligen betyder något.

Keep up the good work!

Vi får antagligen fortsätta med arbetet imorron kväll.. eller nej, juste, då ska vi ut och busa.. Varning på stan!
 
Nu är det i alla fall dags för sängen, även om Ena tänker studa vidare.. haha nej, känner jag henne rätt början hon bli trött nu också, så vi får helt enkelt fortsätta en annan dag.. Bra jobbat ikväll/inatt iaf!

Natttiii

Iddiis for ever!

Historiska!

japp, idag ringde Sydsvenskan vår tränare.. och frågade hur det kunde komma sig att vi vann DM så överlägset, med 0 insläppta mål..
jag vet inte riktigt vad han svarade, men det skulle tydligen komma in i tidningen på onsdag tror jag han sa.
Så håll ögonen öppna!

Är man bäst så är man.

Glädje, lycka och teamwork. 
Med dessa ord vill jag sammanfatta helgen som gått, en egentligen obeskrivlig känsla, men här kommer ett försök. 

När man får kämpa tillsammans med personer man till 100% litar på och känner så som ingen annan känner dem, då kommer uttrycket "Blod, svett och tårar" blandat med "En för alla, alla för en" till sin rätta användning.
Vi antog oss en utmaning och vi klarade den, trots oddsen som inte helt var på vår sida med sjukdomar, skador och ofullbordade träningspass under uppladdningen. Men är man bäst så är man. 

För er som inte var inblandade så är det innebandy jag pratar om. Igår vann vi finalen i DM vilket gör att vi för tillfället är det bästa laget i Skåne för 18-åringar. Det största med detta är nog inte själva vinsten, utan sättet vi gör det på. 

Vi ställer upp i en klass där vi endast har 2 spelare i rätt ålder, resten är yngre. 
Vi hamnar i den gruppen man måste spela flest matcher, men hindrar det oss? Nej, vi vinner alla matcher ändå.
Vi släpper inte in ett enda mål under turneringens gång, inte i gruppen, inte i sluspelet. 
Halva laget är skadade eller sjuka på något sätt, men inte slutar vi kämpa för det, vi är ett lag, en familj, som aldrig ger upp!
Vi är helt enkelt bäst. 

I finalen var det inte många, förrutom våra egna föräldrar och fans, som hejjade på oss, speciellt inte våra tidigare motståndare. Detta kan bara bero på en sak, ni är alla avundsjuka.. SYND. 

Jag tror inte man kan hitta det unika vi har i vårt lag på många ställen här i Sverige, så jag vill avsluta med att säga TACK, tack till alla mina lagkompisar som är så underbara, det vi har är speciellt! 


Nystart..

Yes Yes, nu är det dags att börja om..
Den tidigare bloggen har ju mest varit för min egen skull, denna får bli officiell.
Jag ska försöka uppdatera så ofta som möjligt, när jag har tid, men mest när det hänt något speciellt och intressant.

Emilia

RSS 2.0