Sista heldagen:(

Hej!

Imorse när vi vaknade insåg vi att detta skulle bli vår sista heldag i USA (iaf för denna gång, ingen har väl missat att vi tänker flytta hit?!). Hur som helst så njöt vi extra mycket av den känslan när man tar bort gardinerna i ett kolsvart rum och hela rummet fylls av solljus. Och när man sedan tittar ut från sängen är det enda man ser två palmer och en enorm klarblå himmel, den känslan och den bilden som vi haft varje morgon här är oslagbar.

 
Våra otroligt opassande "gå ner till frukost"-outfits!!

För att utnyttja dagen maximalt bestämde vi oss för att gå ner till stranden - för att njuta av solen medan vi nu har chansen. Vi kan medge att vi inte är speciellt glada över att komma hem till mörkret och minusgraderna, vi som har vant oss vid detta härliga klimat..

    
Vår underbara strand!

Senare på dagen, gick vi och tog avsked av kvällslivet här. Vi gick en runda till våra favoritaffärer här i närheten men eftersom vi är mer eller mindre panka nu så blev det inte så mycket shoppat utan mest tittande. Sen hamnade vi på vår favoritgata "Pinestreet", som är restauranggatan här. Där satte vi oss på  restaurangen "Taco beach", var vi satt i flera timmar och njöt av stämningen, maten, kvällsvärmen och skitsnacket.

Sista uttaget

  
På Taco Beach

Till sist avslutade vi promenaden med ett besök på "Wal Mart", vi älskar verkligen det stället. Där finns mycket att kolla på och vi kom fram till att om man är där för ofta så kommer man av ren impuls köpa saker man egentligen inte alls behöver. Deras utbud är enormt och vi hade säkert kunnat vara där i flera timmar utan att ha tråkigt. Denna gång hade vi speciellt kul i julpyntshyllorna, i detta land satsar man verkligen; det ska ni veta!

 
Inne på Wal Mart.. oändligt stort.

När vi kom hem igen, sköt vi upp det oundvikliga. Men först gick vi ner till receptionen och beställde en "Shuffle" som ska ta oss till flygplatsen vid tvåtiden imorn. Precis innan vi skulle ta hissen upp till vår våning beundrade vi våra solbrända ansikten i spegeln mittemot hissen och eftersom att hissen dröjde började vi glatt dansa (det spelas musik i foajén). Vi gjorde även grimaser till varandra (fortfarande vända mot spegeln), tills vi märkte att någon kollade på oss. Det var en brittisk man som stod i receptionen och vände sitt huvud mot oss, han såg ut att tappa andan eller något, när han såg vad vi höll på med. Alla tre började skratta på samma gång och som tur var kom hissen just då och den räddade oss från denna pinsamhet. Inne i hissen bröt vårt skratt ut i gapskratt men så kom Emilia på att dom har kamera i hissen (mintorn som visar vad som sker i hissen finns i receptionen) och utbrast förtvivlat "men han kanske ser oss". Då sa Ena "kom hit, vi ställer oss under kameran, då ser han oss inte", och så fortsatte vi att skratta hela vägen upp.

Väl uppe på rummet igen hade ingen av oss någon större lust att börja packa så vi bänkade oss framför MTV och skrattade. Men efter ett tag tog vi oss samman och packade. Emilia insåg att hon är tvungen att köpa en ny väska för att få plats med allt hon har köpt här! Så det ska vi göra imorn.


Sista natten i våra uuunderbara sängar!!

Vi måste checka ut klockan 11 och efter det kommer vi förmodligen att sätta oss på ett fik eller på stranden för att få en sista minnesbild.

Detta var allt ifrån oss!
Nästa inlägg blir inte förrän vi kommit hem (fredagkväll), så ni får ta hand om er så länge!


VI VILL INTE HEM!


Emilia och Ena


Tisdag!

Hejsan!

Idag skulle vi egentligen åka till Newport Beach som är känd från "OC". Men då Orange County också drabbats av eld beslöt vi oss för att inte åka ut dit. Även om vi gärna hade velat se denna strand kändes det dumt att åka närmare elden, då de till och med i våra områden varnat för att röken är farlig att andas in.

Morgonen började istället med en som vanligt härlig vistelse på denna stranden. Det var mycket folk på stranden idag eftersom det var jättevarmt och soligt! Vi attackerades av fåglar.. och vi for upp för att skydda oss. Det gick bra, vi hade tur denna gång.

Efter stranden tog vi en liten tupplur och tittade på våra älskade filmkanaler. Ett tag kollade vi till och med på två filmer samtidigt! Dock såg vi inte slutet på någon av dom då vi blev hungriga och var tvugna att klä på oss för att gå ut och äta. Vi var sugna på pizza, ameeeeerikansk pizza! Dom är precis lagom stora.

Vi åt därför på ett typiskt amerikanskt ställe där vi satt på "soffor" och där fanns flera tvskärmar, vilka alla visade sport. Eftersom vi har enorm beslutsångest och inte kunde bestämma oss för vilken pizza vi ville ha, kom servitrisen med det briljanta förslaget att vi kunde ta 2 olika smaker på en pizza; halva/halva liksom.

 
Summertime!

 
Sista amerikanska pizzan for now  =(

När vi var mätta och belåtna stack vi till Wal Mart på godisjakt, vi köpte massor av godis för att ta med oss hem. Så har ni tur där hemma så får ni smaka på riktigt amerikanskt godis inom en snar framtid;)! Det ni!


Detta ska med hem till Sverige!

Just nu är vi hemma och packar, vi har kommit fram till att vi har alldeles för mycket kläder och på tok för lite resväskor. Vi vet inte riktigt hur vi ska lösa detta lilla problem men vi kommer nog på något snart, vi är ju trots allt NI:are! Dessutom har vi en hel dag på oss att tänka!

VI VILL ALDRIG ÅKA HEM HÄRIFRÅN!!!!!!!!!!!!!  :'(
 
Emilia och Ena


Måndag!

Hello!

Innan vi börjar med dagens händelser vill vi bara tillägga två saker som vi glömde att skriva om i gårdagens inlägg. Den ena är att man får sugrör till all dricka här. Det spelar ingen roll om det är vatten eller cola eller om du ska dricka det på restaurang eller ta med - man får alltid med ett sugrör.

När vi kom till restaurangen vi skulle äta på igår så hade de inte plats (det var en väldigt populär restaurang) och därför fick vi skriva upp oss på en lista (en "kö"). När vi skrivit upp oss på listan fick vi en "pager" som pep till när det var vår tur att komma in. Detta gjorde att vi kunde gå och kolla i lite affärer och så så länge. Väldigt smart!

Så, tillbaka till måndagens händelser!

Imorse gick vi till stranden igen (vi försöker verkligen att njuta så mycket vi kan av solen nu, innan vi ska hem till mörkert igen!!) och det var hur skönt som helst. Idag fanns där ingen man som störde oss men däremot började en kille att klippa gräset mitt i vår solstund. Detta gjorde att vi fick byta plats, men mycket jobbigare än så var det inte. Vi hade en härlig stund på stranden och vi är båda väldigt inne i varsin bok nu. Så våra böcker tillsammans med mycket skitsnack gjorde vår strandvistelse total.

Vi märkte även att luften var renare idag. Det kan vara så att vindarna från de utsatta områdena (där det brinner) inte är åt vårt håll längre, men det var iaf skönt att slippa andas in den något "skitigare" luften. Vi fick även reda på att bränderna nu har spridit sig till Malibu där vi var för bara någon vecka sedan men de håller sig fortfarande på "andra" sidan LA så vi tror inte att vi kommer att drabbas här mer än att luften kan vara något förorenad.

Efter stranden tog vi en dusch innan vi satte oss på bussen som tog oss till ett nytt shoppingmall. Detta var ännu större än det förra och vi fick titta igenom kartan noga innan vi gav oss ut i det gigantiska havet av affärer. Denna gången var det dock lite lättare för nu har vi shoppat det mesta vi ville och det är bara slutfinishen kvar. 

 
 
Stooort shoppingmall..   Det vita ni ser.. det är namn på alla affärer. Man måste verkligen planera sitt besök för att hinna med allt man vill!!

  
Denna affären gillar vi!
 
De hade en snygg kille i ingången.. och på påsen! Dessutom luktade det asgott inne i affären och musiken var bäst!

Vi har blivit helt förälskade i detta land (det kanske ni redan har förstått), nu har vi fått en ny favorit. Den nya favoriten kallas frozen yoghurt. Detta är som mjukglass fast det är youghurt och mycket nyttigare, ja, mycket godare också för den delen. Yoghurten finns i massa smaker (vanilj, blåbär, mango, choklad, jordgubb mm) och till detta får man välja vilken topping man vill ha och det godaste är helt klart att ta färsk frukt till, det smakar delicious!!

Under tiden som vi åt vår yoghurt planerade vi hur vi ska starta vår egna youghurt-buisness i Sverige när vi kommer hem, vi kommer antagligen att tjäna massor!


Förbered er på detta i Sverige!


På väg hem igen!

När vi kom hem från mallet hände en liten rolig incident som helt enkelt bara måste beskrivas. Det var så att Emilia skulle knäcka Enas rygg (hon var lite trött i den efter dagen). Ena hade krupit ner undertäcket och Emilia satte sig över Ena för att kunna knäcka ryggen. I början gick allt bra.. men efter ett tag kände Emilia hur Ena började skratta och sparka och skrika och allt på samma gång. "Jag har paniiiiiiiik, släpp ut mig". Haha då visade sig att Ena hade legat med sina ben väldigt insnurrade i täcket och när Emilia då satte sig på täcket så kände Ena sig instängd. Detta ledde till en klaustrofobisk panikångestattack och när Ena väl kommit ut ur sin "fångenskap" så gick denna attack över i ett stort gapskratt.. Vi skrattar fortfarande! 

Men nu är det dags för sängen! 
Klockan är faktiskt rätt mycket här nu! 

Hoppas att allt är bra där hemma! 

Ena och Emilia 

 
Som avslutningsbild idag fick det bli denna underbara bild ifrån Malibu. Vi tycker synd om alla som drabbats av de svåra bränderna här. Väldigt många människor har fått överge sina hem och några har även blivit skadade. Vi är glada att vi inte bor så nära de värsta områdena och att vi fick besöka Malibu innan bränderna kom dit!!

Söndag!

Hej!

Idag var vi också på stranden, där vi spenderade flera soliga timmar! Även idag låg vi på gräset för att inte riskera att få sand i ögonen. Under vårt solande kom en mystisk man fram till oss (3 gånger). Han visade sig vara genuint snäll och köpte vatten åt oss trots att vi tackat nej alla gånger han frågat. Han berättade några underhållande historier om hans tid i Europa. Han hade bott i Tyskland i flera år, samt varit i England flera gånger. Hans största bekymmer var de olika valutorna eftersom de gav olika priser på öl, haha.



Underbart.

Efter stranden gick vi hem för att duscha och äta. Idag blev det någon varm kycklingmacka från ett ställe precis vid hotellet. Då vi var klara med maten och duschandet, gick vi ut en runda till Wal Mart (som vanligt haha). Kvällen var varm och behaglig.


Efter vårt besök på Wal Mart blev vi hämtade Willy och hans flickvän. De bjöd oss på middag på "Second Street".  Där åt vi på en mediteransk restaurang och maten var UTSÖKT. Vi hade trevliga diskussioner om Sverige vs. USA och vi måste väl medge att vi gillar det mesta med USA men vi kom dock fram till att Sverige har en del fördelar.


 
Mums

Det var fascinerande att se hur mycket folk det var ute trots att det är söndagkväll. Restaurangerna var fullsatta, fikaställena likaså och det var en härlig atmosfär på gatorna. Vi måste även tillägga att nattklubbarna/barerna hade öppet!


När vi ätit klart gick vi till ett ställe vid namn "Pinkberry". Där åt vi "frozen youghurt" med frukt. Det var GOTT och kalorisnålt, med andra ord väldigt hälsosamt!


 
Supermysigt

Nu är vi hemma och har precis fixat med våra naglar. Dessvärre tycks dom aldrig bli lika bra som när man går och fixar dom hos specialister... Men vi är glada ändå!


Nu ska vi decka till en film! (Vi bara äääälskar filmkanalerna, dom är till och med utan paus!)


Emilia och Ena  


Lördag!

Såå, nu har vi vaknat efter en rätt kort sömn - men vad gör man inte för stranden?

Iaf, igår började vi vår dag på stranden. När vi var på väg till stranden såg vi att de hade frukt och grönsaksmarknad utanför vårt hotell, så vi köpte med oss lite färska jordgubbar till stranden. Huur gott som helst!


Marknaden

När vi kom till stranden var det rätt blåsigt och vi kunde inte ligga i sanden. Inte för att det var kall vind eller så utan bara för att det blåste för mycket sand i huvudet på oss. Detta ledde iaf till att vi tog plats på gräset istället där vi slapp all sand. När vi låg där i gräset och njöt av värmen såg vi att det började samlas "moln" runt omkring oss. De la sig som ett lager över bergen som vi ser från stranden och vi tyckte att de såg lite mysko ut, inte alls som vanliga moln. 

Molnen täckte iaf inte solen för oss så vi låg kvar ett tag till. Efter ett tag blev vi hungriga och vi kom fram till att vi var sugna på pasta då vi hittills inte hade ätit det på resan. Vi var även sugna på vitlök. Därför gick vi till närmaste take-away restaurang och beställde varsin portion vitlöksspaghetti, till detta fick man även vitlöksbröd och sallad med parmesanost. Vi gick upp till rummet, satte oss i våra sängar och började äta. Shit så gott det var. Haha vi hade verkligen ett moment när vi satt där - ingen sa ngt, vi var båda så inne i vår mat.

När vi tittade ut hade solen gått in i "molnen" och det såg fortfarande mysko ut. Vi vet fortfarande inte vad det berodde på men vi började fundera på att det kan ha med bränderna som är igång här i närheten att göra. För er som inte redan vet så brinner det jättemycket (pga av värmen) i områden typ 10 mil ifrån oss. Det kommer troligtvis inte att komma enda till oss men det finns risk för att elledningar kommer att påverkas så att L.A blir utan el i värsta fall.

 
Röken?

 
Mat på sängen!

När vi var klara med maten chillade vi ett tag - Ena somnade och Emilia satte sig lite vid datorn. Vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på på kvällen än så därför tog vi en liten paus (A). Efter ett tag fick Emilia nog så hon planerade en liten attack för att väcka Ena. Hon tog sats, hoppade på den sovande Ena och skrek att det nu var dags att ta tag i kvällen. väckningsattacken fungerade och vi började klä på oss inför kvällen.

Kvällen började med att vi satte oss på en restaurang och åt räkor. Vi är båda "räkfan" och därför passade det väldigt bra att vi åt tigerräkor i någon god sås! När vi satt och åt planerade vi hur vi skulle spendera resten av vår kväll och vi bestämde att vi skulle börja med att gå på bio, vi ville se hur biosalongen såg ut i Long Beach.


Maat igen!

Därför gick vi och köpte biljetter till "Role Models", en ny film som vi sett på reklam flera dagar. Eftersom att filmen inte började förrän 1 timme efter vi köpt biljetterna satte vi oss på Starbucks så länge och snackade massa skit.

 

Filmen var asrolig och vi skrattade konstant.

Efter bion var vi sugna på att gå ut och vi hittade bra musik på ett gatuhörn.

Nu har vi en ny dag framför oss, vi hörs igen!

Emilia och Ena


Trött mongobild...

Hej hej hej!

Efter en lång och händelserik dag är vi nu för trötta för att skriva ett inlägg!

Klockan är halv 3 på natten här nu..

Men vi lovar att skriva så fort vi har gått upp imorron bitti.

Ha det så bra så länge!!

Ena och Emilia

Sista fredagen... (fan också)!

HEJ!

Vi är riktigt speedade idag, vi sitter och dansar till "Disturbia" medan vi skriver. Vi vet dock inte riktigt varför, om det är för att vi är ledsna pga att vi måste åka hem om några dagar eller för att vi är laddade inför beachen imorron.

Men iaf, tillbaka till dagen.

Idag var det vår sista dag på jobbet och vi slutförde alla våra uppgifter. Personalen har varit väldigt nöjd med oss och de har hyllat vårt arbete hela dagen. Vår sista dag "firades" med Junkfood och det var övergott! På lunchen fick vi även se en annan sida av vår chef, det var mycket spännande och underhållande.

 
Gigantiska pizzor...         och paj!

Efter jobbet gick vi inom Volunteer Center för att träffa Cheryl (det är hon som hjälpt oss med prakikten på museet) och hon blev jätteglad att vi kom dit för att säga hej. Hon presenterade oss för sina medarbetare - här borta tycker de att Sverige är väldigt exotiskt. Vi fick även den härliga kommentaren "But, where is you accent???". Det är alltid lika kul att höra!


 
Nu är den pyntad!

Runt fyra-tiden gick vi till ett område i Long Beach som vi ännu inte utforskat. Det var otroligt vackert, det var som en liten "hamnby" och där fanns flera restauranger och småaffärer med utsikt över båtar, hav och solnedgång. Vi satte oss på en bänk med glass och smoothie i handen och NJÖT.

   
Häääärligt!

  
Queen Mary!                                           Hamnen.

Eftersom att vi (som ni redan vet) varit igång en hel del den senaste veckan var det kanske inte så konstigt att vi helt enkelt deckade 2 hela timmar på eftermiddagen. När vi vaknade igen var det dags för oss att bege till museet för att säga hejdå till alla (det var även ett event där ikväll, "salsanight"). Chefen ,"Scotty", gav oss varsin "goodiebag" så att vi inte skulle glömma henne eller vår tid på Molaa. Det var en bra avslutning på vår tid där, med många kramar och lyckoönskningar.  



  
I goodiebagen låg bland annat en Molaatröja som Emilia glatt tog på sig!

På väg hem från museet gick vi inom ett supermarket och köpte frukt! Vi blev helt plötsligt sugna på frukt efter flera dagars junkfood. Ikväll har vi bara chillat, "the Departed" och "Evan the Almighty" gick på tv, och vi har alltså varit bänkade framför tvn (dock i våra gigantiska sängar), med vindruvor och jordgubbar! Vi verkligen ÄLSKAR färsk frukt.

 

Nu ska vi sova, ha en toppendag!

Emilia och Ena

Ps. Fy skäms på alla er som glömde Emilias namnsdag!!! :@



Torsdag!

Tja!

Nu har chefen för hotellet återigen, för våran skull (vi verkar vara de enda som har problem.. eller så vågar ingen annan säga något), startat om modemet, så nu funkar internet prima igen!

På jobbet idag hade vi fullt upp och tiden gick väldigt snabbt då vi hade saker att göra konstant. Chefen berättade för oss att hon anordnat en "Junkfood"-day åt oss imorron. Vilket innebär att man ska äta alla mojliga sorters amerikansk skräpmat och alla på jobbet ska medverka på denna lunch.

Efter jobbet åkte vi hem och tog det lite lungt samt fixade oss och efter ett par timmar åkte vi till 2nd Street (Shopping/Restraurang gatan). Där kollade vi i några små affärer och konstaterade att julpyntningen bara blir värre och värre för var dag som går även om det bara är mitten av November. 


I lobbyn på hotellet har de nu satt upp en gran, pyntning är på väg!

 
I väntan på bussen i skymningen! 


På 2nd Street hade de börjat sätta upp julbelysning, riktigt mysigt!

Vi hittade komiskt nog en godisaffär med mängder av lösgodis, vi har nämligen fått höra att sådant inte finns i USA, och vi var så klart tvungna att testa! Till vår förskräckelse fanns där även stekta insekter, så som gräshoppor, med smak. Vi trodde först att de var fejk. Men efter att ha kollat efter på paketet och även frågat han som jobbade där fick vi bekräftat att det var riktiga kryp och att dom var väldigt populära bland ungdomar. Dessa fanns även i olika smaker så som Sourcreme & Onion, Bacon & Cheese och Salt and Vinegar. Hur sjukt är inte detta? Inte undra på att dom klarar Fear Factor. 

 
Inne i godisaffären, Gräshoppor till höger!


De sålde även julpynt i godisaffären.. här som glasögon!

Till sist åt vi på en italiensk restaurang där vi åt världens godaste pizza (den hade blivit framröstad som Los Angeles bästa pizza förra året och det stämde verkligen)! 


Mums! Haha, fast vi orkade verkligen inte hela..

Vi har kommit på ytterliggare två saker som skiljer sig ifrån hur vi är vana vid att ha det hemma i Sverige. På restaurangen fick vi, som även på alla andra restauranger här, fri påfyllning av dricka och det kostar inget extra! Den andra saken är att de erbjuder en att "packa" med sig maten som blir över efter att man ätit klart. Lite kul tyckte vi. 


De packade ner resterna till oss!

Nu ligger vi våra sköna sängar och kollar på film (det går verkligen alltid någon sjukt bra film på tv här!) och vi ska snart sova! 

Ha det så bra! 

Puss och Kram

Ena och Emilia


Onsdag!

Hejsvej.

Vi jobbade idag, och vi borjade med att dela ut flyers till olika restauranger. Det var riktigt chill da det var valdigt fint vader och solen sken! Det gor den iofs varje dag, men det ar alltid extra kul nar man far jobba utomhus! Under var "flyers-utdelning" tog vi aven en liten paus med en frapino pa Starbucks - saaaa gott!

Eftersom att vi ar sa smarta och tar var lunch i slutet av passet, slutar vi alltid en halvtimme tidigare an planerat, och efter jobbet idag akte vi aterigen till shoppingmallet i narheten (Lakewood) som ar sa stort att vi inte hann utforska hela mallet sist.

Nar vi stod och vantade pa bussen som skulle ta oss dit kom en kvinna (vi kallar henne greken, for hon var grek (en fet grek)...) fram till oss och bad om var asikt gallande ett par saker. Hennes vaninna hade ringt henne och berattat att hon sett grekens man ata middag med en annan yngre och snygg kvinna. Detta ledde till att greken akte till restaurangen och kollade ifall pastaendet var sant, vilket det var. Greken visade sig inte, eller halsade inte pa dom, utan gick ifran stallet vetandes att hennes man var otrogen. Sen stotte hon pa oss.

Hon fragade oss dels om vi hade berattat for en van sa som hennes vaninna berattade for henne, dels hur vi hade tacklat situationen pa restaurangen. Forst blev vi ratt overrumplade over att hon kom fram till oss och flakte ut allt detta om sitt liv, men eftersom att vi numera ar vana vid amerikanarnas oppenhet snackade vi med henne ett tag. Dock fick vi oss en tankestallare och vi hade inget direkt svar pa hennes fragor.

Inne pa Lakewood blev vi snabbt trotta for det ar ENORMT, vi maste aven namna att det har landet ar sjukt i huvudet. Amerikanarna lurar sig sjalva pa sjukaste satten. Idag har vi namligen antligen kommit i underfund med deras "Supersize"-system. En troja i storlek L (vanlig storlek) ar en S P, vilket innebar S i supersize modellerna. I "Supersize"-systemet finns det upp till XXXL, fattar ni hur stora amerikanare det finns (det innabar alltsa ca XXXXXL i vanliga storlekar, finns det ens sa stora klader i Sverige?)?

Nar vi akte ifran Lakewood blev vi sugna pa mat och vi gick darfor och satte oss pa en restaurang som serverade mat fran Algeriet. Det var supergott.

Nu ar vi helt slut (som vanligt haha) efter annu en fullspackad dag. Imorron ar det dessutom jobb igen, sa vi maste sova! 

Vart internet funkar fortfarande inte sa vi kan fortfarande inte lagga upp bilder men det kommer sa fort de forstar att de maste starta om sitt internet (vi har fatt det bekraftat av en datorkille).

Sov gott och take care

Ena och Emilia 


Hahaha, vi alskar den bilden...
 

Internet trasigt igen!

Hejsan!

Internet funkar inte idag heller och darfor kommer vi dessvarre inte att kunna lagga upp nagra bilder...

Efter en valbehovd sovmorgon spenderade vi nagra timmar pa jobbet. Aven idag var alla jattetrevliga och det ar ett noje att arbeta med amerikaner - de ar verkligen lattsamma.

Vi blev dock valdigt hungriga under vart arbete och vi at pa museets restaurang (dar vi har rabatt da vi raknas som anstallda) och vi at varsin Ceasar salad med kyckling. Det var mycket gott!

Trots den enorma tallriken med sallad blev vi pa hemvagen lite sugna pa en cheeseburgare. Darfor gick vi inom McDonalds dar vi bestallde varsitt "2 cheeseburger meal" samt en paj. Var vi fick denna impulsen ifran vet vi annu inte, men kanske har det nagot med de foregaende dagarnas aktiviteter att gora (vi har inte haft sa mycket tid att ata). Vi at upp nastan allt och det borde vi inte ha gjort.. Vi har fatt ga med uppknappta jeans hela dagen och sa fort vi sett eller luktat pa mat sa har vi blivit illamaende.

Vi far nog fasta ett par dagar nu!!

Efter var matupplevelse fick det bli en chill kvall med lite shopping och strosande runt pa gatorna i Long Beach. Har ar sa harligt pa kvallarna for det ar mycket folk ute och det ar varmt och skont!


En fin "sommarkväll"!

Vi ska snacka med var datorkille imorron och forsoka fixa vart internetproblem.

Vi hors snart igen!

Emilia och Ena 



En fullspäckad måndag!

Hej!

Eftersom att museet ej har öppet på måndagar så var vi alltså lediga idag. Detta ledde till att vi istället utnyttjade dagen maximalt i Hollywood och Beverly Hills.

När vi var på väg till tåget vi skulle ta till Hollywood så fick vi återigen "vara med" i CSI Miami, då de fortsatte sina inspelningar på vår gata. För er som kolla på One Tree Hill så såg vi "Peyton's bror", ja ni som vet fattar vem vi menar, ni andra kan bara nöja er med att vi har sett en kändis idag.

  
Bland CSI-kändisar

När vi kom till Hollywood (the Walk of Fame) blev vi glatt överraskade då shoppingutbudet var större än vi trott. Efter att ha kollat runt på lite stjärnor, fotats med "Johnny Depp", samt sett Hollywood-skylten från ett långt avstånd bestämde vi oss för att shoppa lite. De hade grymma affärer och medan vi njöt av deras sommarvärme så spelade de julmusik i alla affärer. Det kändes väldigt konstigt.

 
Walk of Fame


In a fight with "Johnny Depp".


Zooma för att se Hollywoodskylten ;)

 
Shopping                           El Capitano Theatre

Vi såg även Kodak Theatre, där Oscargalan hålls varje år, men det var dessvärre inte öppet för allmänheten utan vi fortsatte istället vår utflykt till Beverly Hills. Där besökte vi Rodeo Drive (den exklusiva shoppinggatan som är med i Pretty Woman), där stötte vi på affärer som Gucci, Roberto Cavalli, Dior osv. Området var bland de finaste vi någonsin sett men tyvärr var priserna så höga att vi fick se men inte röra. Vi såg en "vanlig" klänning som kostade $6000 (48 000 kr) inne på Michael Kors.

 
Kodak Theatre

 
Rodeo Drive

 
I skymningen! (De körde fläkiga bilar i Beverly Hills...)

Efter besöket i Beverly Hills åkte vi tillbaka till Hollywood för att gå på bio (El Capitano Theatre) och vi såg "High School Musical 3". Detta biobesök skiljde sig på många sätt från biobesöken hemma. För det första hade salongen två våningar och den var jättefint inredd - mer likt en teater än en biosalong. För det andra hade vi en "värd" som anordnade "aktiviteter" för att få igång publiken inför filmen. Han tog upp fyra barn på scenen och gjorde en liten musiktävling som hade med filmen att göra. 

 
Walk of Fame by night

Därefter, för att öka stämningen ännu mer, spelades en låt på bioskärmen (med lyrics) och alla sjöng med och dansade. I slutet av låten fylldes salongen dessutom med konfetti som sprutades ner från taket. 

 
Galet inför filmvisningen!

Filmen var en jättebra avslutning på en bra dag då den var glad och positiv! 

Vi tog metron hem rätt sent, vilket var rätt läskigt då det fanns massa skumma typer där. Det ska vi inte göra igen! 

Nu ska vi sova och ladda för jobbet imorron =)


Guten Nacht

Ena und Emilia


Najs huh?


En söndag på Lakewood Mall

Hej och hå!

Idag har vi spenderat hela dagen på ett shoppingmall. Det var enormt stort och på 7 timmar hann vi inte ens med hälften av affärerna där inne. Vi hittade iaf våra favoritaffärer - Victoria's Secret och Forever 21 och det var helt klart där vi shoppade mest.

Vi är helt slut efter en lång dag och vi har inte tagit så många bilder. Vi kanske lägger upp imorron på det vi har köpt men just nu är vi för trötta för det.

Hoppas att allt är bra där hemma!

Vi hörs mer imorron.

Ena och Emilia



 
Överlyckliga.

En lördag på Universal Studios

Tjolahoppsan!

Dagen började tidigt (halv 8) då vi gick upp för att äta frukost och göra oss i ordning för att sedan kunna ta tåget till Hollywood vid 9. Det var mycket varmt, så vi beslutade att shorts och en top fick räcka! 

Vi åkte alltså metron till Hollywood (Universal City) där vi besökte Universal Studios. 

   

Inne på nöjesparken fanns det hur mycket som helst att göra och vi började med att kolla på Shrek i 4D-format. Det var riktigt roligt och verkligt. Vi följde med i hela händelseförloppet vilket innebar att vi blev attackerade av spindlar på golvet eller blev genomblöta av regn (ja det var riktigt vatten som sprutades på oss). Där träffade vi även de första svenskarna på resan hittills, två killar som var på semester hos sina vänner i "West Hollywood"... dom var väldigt noga med att påpeka detta.. typiska stockholmare (A)

 
Innan Shrek

 

Sedan var vi på en guidad busstur inne på området där man spelar in riktiga filmer och tv-serier. Vi fick se vissa trick (gällande väder och explosioner t.ex.) och även hus och byggnader från filmer och serier vi kände igen, så som "En prinsessas dagbok", "Indianda Jones", "the Pirates of the Caribbean", "Fast and the Furious", "Desperate Housewives", "24" och "Heroes".

 
 
Specialeffekter...

  
Hus från Desperate Housewives

Därefter var vi på en vattenshow med riktiga "actors" vilka bland annat medverkar i ovannämnda filmer och serier. Denna showen var helt sjukt cool med stunttrick, explosioner, volter och vattenscooter-race.

   
Sol och "Waterworld"
 
Det är svårt att beskriva det vi har upplevt idag, eftersom att allt var så mäktigt och fascinerande. Men förutom det som redan nämnts har vi även åkt en spännande Simpsonskarusell (vi satt i en "vagn", åkte upp i taket och sen hände det sjuka grejer, vi kan inte förklara, men vi åkte liksom en bergochdalbana samtidigt som vi var med i Simpsons-filmen och blev nerblötade av både väder och nysningar).

 
På väg in till Simpsonkarusellen, längre in fick man inte ta några bilder!

Vi fick även träffa på djur som är med i några filmer och förrutom detta fick vi se hur man gör "special effects" (ljud, bild, lura kameran, eld m.m.), vi såg samt Terminator 2 i 3D-format. Under Teminator visningen fanns det personer på scenen som sen "försvann" in i tv-bilden och fortsatte att agera inne i bilden. Vi blev dessutom sjukt rädda när robotar började attackera oss och hela rummet blev fyllt av rök. 

  
En "skådespelare" och kläder ur "Mamma Mia" .

 
Vi hade "front of line"-pass, så vi slapp stå i kö. Det var tur att vi hade dessa, annars hade vi inte hunnit med ens hälften av det vi hann med nu, så mycket folk var där...


Jättekul med 3D-glasögon!

Hela dagen har varit helt fantastisk och vi hade behövt ännu en hel dag för att ens hinna se allt som fanns där inne. Men detta var självklart värt ett besök och alla rekomendationer vi fått om att åka dit har uppfyllt förväntningarna. 

 
Universal City på kvällstid.

Ha det så bra!
(Speciellt alla pappor som kan njuta av "Fars Dag" imorrron (läs idag), så till alla andra: glöm inte bort era pappor!)

Emilia och Ena 


En händelserik fredag!

Hej!

(Datorkillen made it! Han fixade vårt internetproblem, nu är allt sig likt och vi hoppas att det håller i sig!)

Idag jobbade vi "tidigt" (klockan 10), jobbet var inte särskilt tungt, men när man sitter vid en dator med fönster ut mot en palm i solskenet och värmen är det lätt att bli aningen deppig.. Fattar ni hur bra vi har det när man blir deppig för en sån sak (vi försöker ständigt påminna varandra om hur lyckligt lottade vi är!).

 
Det blev lite mat över ifrån ett "möte" på jobbet idag.. Vi fick så klart ta del av denna!

Efter jobbet drog vi till stranden eftersom att solen var extremt stark idag och där njöt vi ett par timmar! När vi sedan blev hungriga gick vi till vårt chinaplace vid hotellet. Till vår stora överraskning var hela gatan utanför hotellet avspärrad, där fanns massor av människor, make-up artister, klädställ och polisbilar vi inte kände igen. När vi kom gående på gatan gick folk fram till oss och frågade om vi var "actors". Då förstod vi att de skedde en inspelning på platsen och istället för att ta hem mat så bestämde vi oss för att äta på stället så att vi kunde ha bra översikt över händelseförloppet.


En ny view från beachen.

Det visade sig att de spelade in en scen ur ett avsnitt av serien CSI Miami. Då lade vi också märke till att det stod "Miami" på polisbilarna som vi inte hade känt igen tidigare och lite personer här och där runt omkring oss var klädda i typisk Florida anda, med linnebyxor, skjortor och andra fina kläder. Först vattnade de gatan med en "vattenlastbil" så att det skulle se ut som att det hade regnat.

   
Vattenlastbilen                Some (hot) guy..              CSI Miami bil.

När producenten sa att alla skulle göra sig redo för tagning ställde de snabbt upp sig på sina rätta platser (även bilar gjorde sig redo för att köra in i "bilden" vid rätt tillfälle). Producenten skrek sen "action" och 2 sek. senare började alla röra sig i olika mönster och vi såg hur huvudpersonen rotade efter likbevis (han hade vita handskar) i en soptunna. När scenen var slut och producenten godkänt tagningen började alla applådera - det var verkligen en upplevelse att se hur det verkligen går till.


Huvudpersonen in action.

Efter den fantastiska upplevelsen drog vi vidare till the berömda "Hooters" där servitriserna var klädda i vita gympaskor, vita benvärmare, extremt tajta hotpants och ett lika slimmat linne. De flesta tjejerna hade även big boobs och detta kan ha varit anledningen till att 98% av gästerna var killar. Det var iaf en upplevelse i sig att se denna dubbelmoral som förekommer i USA.

  
Inne på Hooters.



Fredag är protesternas dag här i LA och det märkte vi tydligt då gatorna plötsligt ockupperades av entusiastiska demostranter som kämpade för "Gay-rights" så som att få gifta sig. Ett litet tillägg är att Kalifornien har den största gay-populationen i hela USA. Efter ett fåtal sekunder kom även ett flertal polisbilar samt motorcyklar och helikoptrar för att skapa ro.

 

Kvällen avslutades på diskoteket "Aladdin" där musiken var toppen och där människorna var laddade till max. Enda nackdelen var att vi fick gå runt med fucking kryss på BÅDA händerna HELA kvällen eftersom att vi INTE är 21 år gamla...




Vi har haft en sjukt bra dag och imorron bär det av till Universal Studios!

Puss och godnatt

Ena och Emilia



Kryssade.. Här får man veeerkligen inte dricka alkohol om man inte är 21.. men man får ta körkort när man är 16 (Y)

Tjenahejsan!

Annu en spannande dag har dragit forbi och vi forsatter att njuta!
(vart egna internet fungerar fortfarande inte, sa vi skriver i receiptionen, men vi ska forsoka att lagga upp lite bilder idag)

Imorse ringde jobbet oss och fragade om vi ville ha ledigt pa dagen idag for att komma in och jobba ett par timmar pa kvallen istallet. Eftersom att solen sken sa vi sjalvklart och vi gick till stranden for att steka lite istallet! Pa stranden var det overharligt idag, latt varmaste dagen hittills (ca. 30 grader) och Emilia tog till och med sitt forsta dopp i Stilla Havet!

  
Pa beachen. Emilia badar.

Efter stranden gick vi hem for att byta om for att sedan ga och klippa oss pa salongen vi bokade tid hos igar. Det var en fin salong och vi var dar i ca 2 timmar. Vi gick ut darifran med nya frillor och drog vidare for att ata tacos.

  
Hos frisoren!

  
Hooters. (Vi har inte atit dar an.. men ett besok haller pa att planeras in!)

 
Tex Mex, huuur mycket mat som helst.. vi hade kunnat dela pa en halv portion!

Nar vi hade atit gick vi snabbt hem om for att byta om infor kvallen. De hade sagt att vi skulle vara finkladda men vi visste inte riktigt inneborden av detta utan trodde att vi skulle jobba pa som vanligt. Nar vi kom till museet var dar fullt av bilar utanfor och massor av finkladda manniskor som var pa vag in pa museet. Utanfor ingangen fanns det en rod matta samt gastlista men eftersom att vi ar "kanda" interns pa museet sa kom vi in utan att behova uppge vara namn.

Val dar inne letade vi upp var handledare och fragade vad som behovdes goras under kvallen. Svaret blev "mingla runt, at, drick och se till att njuta". Vart jobb idag gick alltsa ut pa att mingla runt pa ett big event pa museet. Ratt najs!  And tonight we did that one thing you can't do in the U.S. VI DRACK ALKOHOL FASTAN VI AR UNDER 21, (vara jobbarkompisar uppmuntrade oss till detta) och vi gjorde det dessutom PA JOBBET. Wow va?!

 
Drinkarna heter Long Beach Island - valdigt passande!

Eventet holls eftersom att man invigde en ny avdelning pa museet. Det var verkligen ett stort event (ca 300 gaster) och det fanns fotografer overallt och ett band som spelade. Pa utvagen fick man aven "giftbags" och de visade upp tva sprillans nya Lexus-bilar.

  

Nu ska vi sova och ladda for en ny dag imorron!

Ha en bra dag.

Auf Wiedersehen!

Emilia och Ena


Panik pa internet!

Hejsan!

Nu sitter vi nere i receptionen, pa datorn har, eftersom att vart internet har strulat hela dagen idag ocksa. Flytten hjalpte visst inte... Klockan 11 kommer iaf en datorteknisk receptionist sa vi ska forsoka att fa vart problem lost da.

Tills vidare skriver vi detta inlagg utan a,a och o, och vi kan tyvarr inte ladda upp nagra av dagens bilder! Men klart battre an inget!

Dagen borjade med jobb, dar vi fick snacka mycket engelska och hjalpa till med kontorsarbete. De flesta anstallda var oseriosa idag eftersom att de firade Obamas vinst i gardagens val. Det bjods pa lite godis och stamningen var pa topp!

Vi maste beratta om var kara medarbetare Frank (som ar otroligt politiskt engagerad och ar ett enormt salsafreak, det var han som gav oss fribiljetter till salsakursen som vi annu inte gatt pa). Frank letade idag upp oss for att han hade "big news". Nar han val fick tid att snacka med oss bada visade det sig att han ville ge oss varsitt "Schedule", han hade gjort ett hafte som inneholl hans program for alla dagar vi ar har, dvs. allt det som han gor pa sin fritid (allt ifran salsadans till politiska debatter till demostration pa UCLA). Och han tvingade oss att lova honom att vi skulle folja med pa minst en grej. Vi far se hur det blir med det men han ar iaf ratt snall som tanker pa oss och var vistelse har. 

 
Frank och hans lilla hafte!

Efter jobbet gick vi och kopte med oss lite mat till stranden, dar vi satte oss i graset for att ata vara mackor. Dessvarre hann vi inte ta en tugga innan nagra faglar omringade oss och var mat. Da vi bada ar lite smaradda for faglar bytte vi fort till en ny plats och dar fick vi ata i fred. Det blev inte sa mkt sol idag eftersom att det blev ratt sent efter jobbet. 

Nar vi hade atit klart och legat  pa stranden en stund bestamde vi oss for att besoka det kanda akvariet har i Long Beach. Dock gick inte besoket som planerat da vi efter lite guidning fick reda pa att akvariet lag langre bort an vad vi forst trodde. Vi far helt enkelt spara vart besok till en annan dag. 

Vi begav oss istallet till Wal Mart. Pa vagen dit sprang en tjej ifatt oss och gav oss rabatt pa klippning i hennes salong. Eftersom att vi bada behover klippas sa bokade vi en tid hos henne imorron efter jobbet! Ska bli spannande att klippa sig har in the U.S.

Nu har vi panik pa detta fattiga tangentbordet och orkar inte skriva har mer (vi delar dessutom pa en stol) sa vi ska sova nu istallet! Vi hoppas pa lite bilder inom en snar framtid!

Puss och kram

Emilia och Ena


Obama fired Bush!

Hej!

Här kommer vår version av Election Day in the U.S.

I morse började vår valdag med att äta frukost framför tv:en där valet uppmärksammades mer än någon annan dag (inte så konstigt..). Mitt i reklampauserna på alla kanaler kom det popups med texten "GO AND VOTE, NOW", överfett, de ville verkligen få alla soffliggare ut ur sina hus för att rösta!

Efter frukosten begav vi oss till stranden den vi spenderade 2 underbara timmar i solen. Vi valde gräsplats idag eftersom att vi senare skulle jobba och vi ville därför inte bli sandiga.

 
På beachen.

Väl på jobbet, klockan 12, fick vi i uppgift att ringa massa olika körer för att fråga ifall de ville medverka 3 söndagar i december (likt advent) och sjunga på museet. Det var ett chill uppdrag och efter 2 timmars arbete hade vi tillräckligt med telefonnummer och mailadresser för att "chefen" skulle bli nöjd (hon var supernöjd med vår insats). Därför lät hon oss gå kl. 2 och avsluta dagen med att dela ut flyers till några restauranger på det kända gatan "Pine Street" i området där vi bor. Vi sket i uppdraget för tillfället och gick och åt och sen på väg hem besökte vi en vallokal eller så kallad "Polling Place" här. 


Schoolbus utanför museet
     
Working

I vallokalen ställde vi tusen frågor till de som jobbade, angående valet och vi fick även tillåtelse att fota där inne. Det var rätt intressant att se att de hade speciella valbås för både handikappade och blinda. Förklaringen om hur röstningen gick till fanns även tillgänlig på 6 olika språk (spanska, japanska, kinesiska osv..).  Efter lite övertalning fick vi även två klistermärken där det stod att vi hade röstat. Fett va? Snacka om att ta del av valet... 

   

På hotellet märkte vi dessvärre att vårt internet slutat fungera helt och vi ringde därför ner till receptionen (där vi numera är kända) för assistans. De bad oss att komma ner med datorn till receptionen så att de kunde försöka hjälpa oss med problemet. Väl nere i receptionen fixades datorn på ca. 10 minuter av en datorsnubbe samtidigt som vi blev mates med receptionisterna. Det blev en vild diskussion om hur McCain beter sig i olika situationer (den ena tjejen uttryckte sig såhär: " If he wins tonight he is going to have a heartattack, he can't take it, he is to old" och "He can't even laugh without shaking"). Hahaha.. tur att han inte vann. 

Vi fick även ta del av lite internt skitsnack då den personal vi pratade med lackade på föregående receptionist då denna hade ätit upp 20 Snickers själv utan att bjuda de andra.  

Efter vår socialisering med den trevliga personalen gick vi upp med datorn för att äntligen få surfa lite. Till vår stora besvikelse funkade internet fortfarande inte. Vi ringde receptionen igen (de måste verkligen älska oss..) och de skickade upp samma snubbe till vårt rum. Under tiden som han var på väg upp kom vi på att vi kanske borde städa undan lite (det såg förjävligt ut här) och vi gömde "snackset" bredvid sängen.


Ena fastnade under lampan när hon smögåt av det gömda godiset under tiden som supportern var på rummet och fixade internet!

Killen lyckades inte heller få internet att fungera i vårt rum utan han föreslog att vi skulle byta rum eftersom att det var mottagningen i vårt rum det var fel på. Vi gick med på att "flytta" men först skulle vi ut och slutföra dagens arbete - att lämna flyers till Pine Street. Även på denna kvällspromenad märkte vi en stor skillnad mellan Sverige och USA. Varenda restaurang/matställe som vi gick in på tackade och tog glatt emot flyersen. I Sverige hade de troligtvis inte alls gått lika bra och snabbt.

När vi kom tillbaka till hotellet var det dags för den stora flytten som bara tog ca. 15 minuter eftersom att rummen ligger bredvid varandra. Rummen är lika stora, har balkong åt samma håll och innehåller exakt samma möbler. MEN, de är tvärtom; sängarna är nu vända åt vänster istället för höger och i badrummet har vasken och duschen bytt plats, jämfört med förra rummet. Detta har lett till vissa anpassningssvårigheter men vi har 16 återstående dagar att vänja oss på!


Vårt nya "bakvända" rum...

Resten av kvällen har vi följt valet på tv och Obama har nu alltså gått segrande ut ur denna fight. Vi är glada att få ha tagit del av denna historiska händelse (verkligen alla amerikanare som vi mött har uttryckt det så) live.
 

Nu ska vi gräva ner oss i sängarna!

Emilia och Ena




PS. Här kommer lite svar på era kommentarer:

Cicci: Vi lovar att hålla utkik efter kändisar och vi har skrivit ner ditt nummer på lappar just in case ;) Fortsätt att läsa bloggen, men glöm inte läxorna!


Lina: Kul att du följer bloggen, det är att skriva när vi vet att så många där hemma läser =) Kan inte säga att vi är avundsjuka på snön, vi ska njuta lite av solen åt dig också!


Fam Glans-Bengtsson: Vi har det superbra och pengarna sinar sakta men säkert! Som tur är har vi bloggen så att mamma har full koll hela tiden, men något telefonsamtal blir det ju också. Lite svårt att tajma tidsskillnaden bara. Hälsa Sebbe och de andra!!


Carro: Jag ska skriva ihop något fett till dig om allt kul som händer här borta, vädret är iaf ett stort plus! Har du det bra på andra sidan?!


Thilde: Ja, vi var verkligen glada att vi inte flög med Sterling. Många av våra klasskompisar fick boka om sina biljetter till väldigt mycket höga priser. Universal Studios är ett måste, vi ska försöka att hinna med det till helgen som kommer hade vi tänkt! Hur går det på SOS?!


Thomas och Erik (mongo1 och mongo2): Det går alldeles utmärkt med vikten, vi ligger inte minus överhuvudtaget. Inköpen till er har inte ägt rum än... vi väntar fortfarande på dagen då vi ska åka till ett stort shopping mall!


Anna och Ida: Obama vann, det har ni nog förstått vid det här laget. Firandet i USA är galet, speciellt bland afroamerikanerna och det har varit riktigt roligt att få ta del av det på plats!


ACPA: Vi lever, vi äter ordentligt, vi motionerar ibland, vi sover för mycket, vi använder solkräm, prinsessan mår bäst, solen skiner varje dag och du får stå ut 16 dagar till (15 efter midnatt). Haha...


Kul att ni kommenterar!

Fortsätt så, vi svarar då och då!


Ta hand om er!


En ledig måndag i solen!

Hejsan!

Vi har haft en jättebra dag där vi bara slappat och njutit!


Utsikt från Emilias säng imorse!

Efter frukosten tog vi oss ner till stranden. Idag var det soligt och varmt! Vi kunde faktiskt ligga där i flera timmar utan att behöva stressa iväg pga något regn eller moln! Vi låg och lyssnade på musik, läste lite och bara njööööööööt av solskenet, DET VAR SÅ HÄRLIGT! Under vår strandvistelse märkte vi också att amerikanarna inte är rädda för offentlig kopulering... Badvaktshyttarna var nämligen ockuperade.

     

När vi hade solat i flera timmar bestämde vi oss för att äta något kinesiskt, som tur är har vi ett kinaställe precis vid hotellet! Efter maten gick vi upp på rummet och slappade lite, svarade på mail och duschade. Tanken var sedan att vi skulle till Wal Mart för att inhandla lite nödvändigheter och sedan åka till salsalektionen.

 
Chineese food.

På vägen till Wal Mart hittade vi sjukaste affären som verkligen hade allt! Vi spenderade ca. 2 timmar där inne provandes kläder. Vi hittade massa fint (ca 20 plagg) men eftersom att vi bor så nära och ännu inte har varit på ett riktigt stor shopping mall så begränsade vi oss till 3 plagg var. Duktigt va? De hade verkligen allt möjligt - från nagellack till Ralph Lauren, allt till superbra priser!


Kvällspromenad

När vi gick ut från vårt nyfunna fyndställe insåg vi att vi nästintill missat salsalektionen och att vi skulle få stressa väldigt mycket för att hinna dit. Dessutom var vi aningen oroliga för att vi skulle vara alldeles för dåliga på salsa så vi har nu skjutit fram vårt besök där till nästa vecka!

Vi fortsatte vår lilla kvällspromenad till Wal Mart där vi inhandlade lite behövande artiklar. Dock uppstod ett problem vid val av solkräm.. det visade sig nämligen att de typ inte sålde solkräm så sent på året. Så vi fick nöja oss med en "sollotion"... sjukt land.

Måndagskvällen är den kvällen då alla våra favoritserier går på tv så resten av kvällen spenderades därför i sängen framför tv:n. Trots att vi har 40 kanaler känns det mest som att vi ser på reklam mestadels av tiden, trots vårt konstanta zappande.


Dagens fynd.

Imorron börjar vi jobba klockan 12 och vi ska då få vårt mission som vi ska arbeta med under kommande veckor.


Have a great (election)day!

Ena och Emilia



Ps1. Ena lyckades få toan att svämma över innan.. vettefan hur, men kul var det iaf. Nu är där städat och fint men ingen av oss ville först gå in där... Till slut tvingade Emilia Ena att göra det eftersom att Emilia inte hade något med det att göra!!!

Ps2. VALHYSTERIN! Imorron är det val här (läs idag) och det är helt galet att vi är här och får uppleva detta. Vi måste säga att tv är värst när det gäller valet. Som vi nämnt tidigare så visas det ständigt på olika kanaler, nyheter, reklamer, diskussioner, frågestunder, påminnelser, predictions osv... Till och med MTV (läs Music TV) visade idag den nya TVshowen "Ask Obama". Efter att ha följt media ett tag och pratat med många olika personer om valet står det klart att Obama har störst stöd från de stora organisationerna (CIA, FBI), även på tv lyfts han fram som den "perfekte" presidenten. Rätt sjukt..


En söndag i Malibu.

Hi guys,

Som vi skrev igår är vädret här sjukt oförutsägbart (iaf enligt oss so far..) och vi fick även denna dag rätta oss efter vädret.

Dagen började tidigt, redan 7, då vi gick upp för att äta frukost.. När vi kollade ut ösregnade det och vi bestämde oss för att ta jeans eftersom att vi direkt efter jobbet skulle åka till Malibu där vi hade hört att det kunde vara kallt och blåsigt.

Väl på jobbet fick vi många uppgifter, de skulle ha ett stort event idag och eftersom att vi hjälpte till att förbereda inför eventet får vi ledigt imorron! Eventet innehöll aktiviteter som workshops om konst, filmer, artister, dans, besökande konstnärer och mat.

Klockan halv 12 på väg ut från museet möttes vi av en värmechock, solen sken på en blå himmel och det var minst 30 grader varmt.. där stod vi i våra jeans och svettades.. När Willy kom frågade vi honom därför snällt om han kunde åka inom vårt hotell så att vi kunde byta om till något tunnare, vilket han naturligtvis gick med på. Willy är btw vår kontakt här i Long Beach, han har hjälpt oss med vår praktik här och han frågade för någon vecka sedan ifall vi ville följa med han och hans flickvän till Malibu för att besöka några vänner och ha det trevligt. Klart att vi ville. 


Värmechock.

Efter det snabba ombytet började vår utflykt och vi körde längs stranden hela vägen - det var en upplevelse i sig med vacker utsikt. När vi kom fram möttes vi ett härligt gäng människor med alla olika bakgrunder. En var polis, en var skådespelare, en var golfare, en var britiskt ingenjör, osv... (samt en bög som gifte sig förra veckan och hamnade på både tv och youtube!)



Det bjöds på jättemycket god mat och vi hade trevligt tillsammans. Lägenheten låg superfint, precis vid havet, och den utsikten var verkligen något extra. Efter maten gick vi ner till stranden och checkade läget. Det var rätt blåsigt och inget läge för att bada.

   
Nice, huh?


Mates. (Blåsigt)

Under dagens gång lärde vi känna alla bättre och mycket snabbt var vi en del av gänget. I området fanns även pool, jacuzzi, bastu och spa, även där spenderade vi lite tid. När mörkret började falla ställde vi oss alla på balkongen och njöt av den underbart fina solnedgången. När solen gått ner tändes massa ljus och en utsökt ceasar salad lagades av golfmannen. Det sattes även på lite bra musik och vi hann både med lite sång och dans innan vi åkte hem igen.

 
Bild tagen från soffan i våningen.

Häftig utsikt!
 
Myspys med ljus och Ceasar salad.


Dagen var sjukt lyckad och Malibu var hur fint som helst. Nu vet vi var kändisarna glider runt!


Dagens citat:
"For godness sake"
"Put that wine down sister"


Vi är helt slut nu, efter ännu en upplevelserik dag, så vi ska gå och sova!

Emilia och Ena



PS. I detta land verkar det inte vara förbjudet att köra med alkohol i blodet. Trots dagens drickande tog alla sina bilar och körde hem som ingenting, sjukt va?

Lördag!

Hallåja!

Här kommer ett nytt inlägg ifrån ett sjukt oförutsägbart land.

Imorse bestämde vi oss för att gå till stranden, det var nämligen jättefint väder ute och solen sken. Väl på stranden insåg vi att vi var nästan ensamma där (antagligen för att alla låg hemma och rehabade sig sen gårdagens halloweenfestande) men det gjorde oss ingenting, vi hade det skönt. Plötsligt, från ingenstans, kom det några moln på himlen och 5 minuter senare började det småregna. Vi samlade ihop våra saker och begav oss mot hotellet. Efter ca. 3 meter började det ösregna och vi blev genomblöta. När vi kom upp på hotellrummet och gick ut på balkongen var det skinande sol igen.. vad gör man?!


Ena på väg i regnet...

Vi kände iaf inte för att gå tillbaka till stranden utan vi bestämde oss för att fortsätta dagen med lite shopping! (Klockan var ca 12 på dagen då). Därmed tog vi "the Passport" (någon sorts minibuss, kostar typ 5 svenska kr att åka med) till 2nd Street vilket är gatan med flest affärer. Där finns även många restauranger och caféer. 

   
2nd Street, även viktigt folk i limosiner hänger där


Gulligt dressingroom huh?

Efter några timmars shopping (en väldigt lång gata...) satte vi oss efter mycket velande på en indisk restaurang där de serverade buffé! Maten var supergod och det mesta bestod av kyckling, det fanns även sallad(!!) vilket vi inte ätit på några dagar nu. 

 

På detta stället var det inte endast buffé på maten utan det var fri dricka. Vi drack nämligen vatten (varmt ute!) och så fort vi hade druckit endast en enda klunk i våra glas så kom de och fyllde på till oss... De hade helt missat idéen om att sätta ut en karaff på varje bord utan betalade istället en extra personal för att kunna ha bra service. Efter 4:e påfyllningen blev Ena lite småirriterad, nästintill sur och sa "Kommer han nu igen så får jag damp". Gissa två gånger på vad som hände? Ja, rätt.. han kom exakt då med ny påfyllning.. Vi dog av skratt och vi fick verkligen hålla tillbaka skrattet tills han hade gått in igen. 


Ena håller inne skrattet...

Efter maten fortsatte vi att kolla i några affärer innan vi bestämde oss (impuls) för att fixa våra naglar. Vi valde vars en nagellackfärg och sen satte vi oss för behandling. Vi blev supernöjda och det är alltid skönt att lyxa till det ibland. 

   
Inne och fixar naglarna.


Färdigfixade!

Sist på vår shoppingrunda bar det av till Supermarket (Vons) där kvällens nödvändigheter inhandlades (chips och cola). Vi köpte även lite andra nödvändiga artiklar så som mousse, hårspray, rakhyvel osv.. Vi kom även på den briljanta idéen att inhandla fotspray eftersom att vi går så mycket varje dag. 

Fotsprayet var ett bra köp ända tills vi provade det hemma.. Skorna, fötterna och mattan på golvet blev helt vita.. dock luktade det gott och som Ena uttryckte det "Det är bakteriedödande!!!!!". haha.. Vi lyckades iaf tvätta bort det, så ingen större skada skedd.. men ja, vi får väll hitta en ny lösning för vårt fotproblem. 


Blixten fick det visserligen att se lite värre ut än vad det egentligen var.. men ja, på ett ungefär.


Vi var helt utslagna av dagens händelser och bestämde oss därför för att relaxa en stund nere vid poolen. Nu ska vi gotta oss med en film och lite onyttigheter och ladda upp batterierna inför ännu en fullspäckad dag imorron - då det bär av till Malibu. 


Vi insåg idag att vi har en ismaskin preics utanför rummet.. bra va?!


Njut av helgen gott folk! Snart är det vardag igen... 


Hörs imorron! 

Ena och Emilia 


 


Halloween!

Varför vaknar man av sig själv kl 7 på morgonen när man har semester?!
Troligtvis är vi väll fortfarande jet-lagade men mysko är det iaf.. Positivt dock - man hinner med mycket mer på dagen.
 
Klockan 10 var vi på museet där vi ska jobba de kommande veckorna. Där möttes vi av Susan, vår handledare, hon är överglad och riktigt rolig. Museet var väldigt fint och de nyaste delarna byggdes så sent som förra året. Alla anställda var väldigt trevliga och de tog emot oss väldigt väl. Vi fick vara med på något de kallar "Art for Lunch" där en föreläsare berättar om en konstnär och dess tavlor som finns på museet, efter detta äter alla åhörare lunch tillsammans. Det var mycket intressant och lärorikt (även om ingen av oss egentligen är speciellt intresserade av konst) och vi fick några nya vänner på lunchen - inte för att det är speciellt svårt att få vänner här, alla är öppna och trevliga. 

   
Utanför museet

Vi fick även snacka lite tyska då en tysk turist kom in och knappt kunde snacka engelska. Det hade vår tysklärare gillat!

Vår favoritperson på museet, Frank, blev vår "mate" på två sekunder. Han gav oss en karta med alla de coola ställena inringade samt fribiljetter till hans salsakurs på måndag. Vi ska lätt gå dit. (Tur att det är för nybörjare!).


Museets uteplats där även bröllop äger rum ibland! Har vi tur så får vi se ett.

Det märks överallt att det är Halloween idag, inte minst på museet, där till och med chefen var halloweenklädd. haha. Vi gillar verkligen detta placet och vi har till och med fått våra egna "arbetsplatser" med skrivbord, dator och telefon. Våra arbetstider kommer att vara 10-14 vilket är skönt. 


Valhysteri. Till och med på övergångsställen (knapparna) synes valhysterin. Sinnes.

När vi kom hem ringde vi Willy (vår kontakt här i Long Beach) och bekräftade utflykten till Malibu på söndag. Klockan halv 12 sticker vi!! 

Efter detta drog vi ner till stranden som var jättefin och stor. Vattnet såg väl ut ungefär som hemma men stranden och utsikten var fantastiska. Vattnet var kallt, men vi kan ändå skryta med att vi har doppat fötterna i Stilla havet, det ni!

    
Några kvällsbilder från beachen.

Vi kom precis hem från Halloweenfirandet, det var verkligen USA all over.. vi var nog de enda i hela stan som inte var utklädda och ja, det var inte normala halloween outfits människor låg inne med. Här snackar vi tomtar, poliser, sjuksköterskor, pirater, djur osv.. visst, det fanns några spöken och skelett här och var men det kändes mer som en stor maskerad än riktigt halloweenfirande. Vi hittade ett ställe som hade 18+ men vi är fortfarande jetlagade och ingen av oss var riktigt laddade så vi är nöjda med vad vi fått se av deras Halloween och sparar nattklubbarna till en annan kväll!


Coolt huh? Mest en lång kö så att säga...


Vi bad en megasnygg kille att ta en bild på oss.. dock var han snyggare än vad han var bra på att fota.. därför fokoserade blixten på helt fel saker, men det är smällar man får ta i det här landet..



Imorron väntar en ny spännande dag!

Hoppas att allt är bra där hemma och att ni inte har drabbats för mkt av snökaosen vi läst om på aftonbladet..

Take care!

Emilia och Ena



PS. Klicka på bilderna för att se dom större!


RSS 2.0