Obama fired Bush!

Hej!

Här kommer vår version av Election Day in the U.S.

I morse började vår valdag med att äta frukost framför tv:en där valet uppmärksammades mer än någon annan dag (inte så konstigt..). Mitt i reklampauserna på alla kanaler kom det popups med texten "GO AND VOTE, NOW", överfett, de ville verkligen få alla soffliggare ut ur sina hus för att rösta!

Efter frukosten begav vi oss till stranden den vi spenderade 2 underbara timmar i solen. Vi valde gräsplats idag eftersom att vi senare skulle jobba och vi ville därför inte bli sandiga.

 
På beachen.

Väl på jobbet, klockan 12, fick vi i uppgift att ringa massa olika körer för att fråga ifall de ville medverka 3 söndagar i december (likt advent) och sjunga på museet. Det var ett chill uppdrag och efter 2 timmars arbete hade vi tillräckligt med telefonnummer och mailadresser för att "chefen" skulle bli nöjd (hon var supernöjd med vår insats). Därför lät hon oss gå kl. 2 och avsluta dagen med att dela ut flyers till några restauranger på det kända gatan "Pine Street" i området där vi bor. Vi sket i uppdraget för tillfället och gick och åt och sen på väg hem besökte vi en vallokal eller så kallad "Polling Place" här. 


Schoolbus utanför museet
     
Working

I vallokalen ställde vi tusen frågor till de som jobbade, angående valet och vi fick även tillåtelse att fota där inne. Det var rätt intressant att se att de hade speciella valbås för både handikappade och blinda. Förklaringen om hur röstningen gick till fanns även tillgänlig på 6 olika språk (spanska, japanska, kinesiska osv..).  Efter lite övertalning fick vi även två klistermärken där det stod att vi hade röstat. Fett va? Snacka om att ta del av valet... 

   

På hotellet märkte vi dessvärre att vårt internet slutat fungera helt och vi ringde därför ner till receptionen (där vi numera är kända) för assistans. De bad oss att komma ner med datorn till receptionen så att de kunde försöka hjälpa oss med problemet. Väl nere i receptionen fixades datorn på ca. 10 minuter av en datorsnubbe samtidigt som vi blev mates med receptionisterna. Det blev en vild diskussion om hur McCain beter sig i olika situationer (den ena tjejen uttryckte sig såhär: " If he wins tonight he is going to have a heartattack, he can't take it, he is to old" och "He can't even laugh without shaking"). Hahaha.. tur att han inte vann. 

Vi fick även ta del av lite internt skitsnack då den personal vi pratade med lackade på föregående receptionist då denna hade ätit upp 20 Snickers själv utan att bjuda de andra.  

Efter vår socialisering med den trevliga personalen gick vi upp med datorn för att äntligen få surfa lite. Till vår stora besvikelse funkade internet fortfarande inte. Vi ringde receptionen igen (de måste verkligen älska oss..) och de skickade upp samma snubbe till vårt rum. Under tiden som han var på väg upp kom vi på att vi kanske borde städa undan lite (det såg förjävligt ut här) och vi gömde "snackset" bredvid sängen.


Ena fastnade under lampan när hon smögåt av det gömda godiset under tiden som supportern var på rummet och fixade internet!

Killen lyckades inte heller få internet att fungera i vårt rum utan han föreslog att vi skulle byta rum eftersom att det var mottagningen i vårt rum det var fel på. Vi gick med på att "flytta" men först skulle vi ut och slutföra dagens arbete - att lämna flyers till Pine Street. Även på denna kvällspromenad märkte vi en stor skillnad mellan Sverige och USA. Varenda restaurang/matställe som vi gick in på tackade och tog glatt emot flyersen. I Sverige hade de troligtvis inte alls gått lika bra och snabbt.

När vi kom tillbaka till hotellet var det dags för den stora flytten som bara tog ca. 15 minuter eftersom att rummen ligger bredvid varandra. Rummen är lika stora, har balkong åt samma håll och innehåller exakt samma möbler. MEN, de är tvärtom; sängarna är nu vända åt vänster istället för höger och i badrummet har vasken och duschen bytt plats, jämfört med förra rummet. Detta har lett till vissa anpassningssvårigheter men vi har 16 återstående dagar att vänja oss på!


Vårt nya "bakvända" rum...

Resten av kvällen har vi följt valet på tv och Obama har nu alltså gått segrande ut ur denna fight. Vi är glada att få ha tagit del av denna historiska händelse (verkligen alla amerikanare som vi mött har uttryckt det så) live.
 

Nu ska vi gräva ner oss i sängarna!

Emilia och Ena




PS. Här kommer lite svar på era kommentarer:

Cicci: Vi lovar att hålla utkik efter kändisar och vi har skrivit ner ditt nummer på lappar just in case ;) Fortsätt att läsa bloggen, men glöm inte läxorna!


Lina: Kul att du följer bloggen, det är att skriva när vi vet att så många där hemma läser =) Kan inte säga att vi är avundsjuka på snön, vi ska njuta lite av solen åt dig också!


Fam Glans-Bengtsson: Vi har det superbra och pengarna sinar sakta men säkert! Som tur är har vi bloggen så att mamma har full koll hela tiden, men något telefonsamtal blir det ju också. Lite svårt att tajma tidsskillnaden bara. Hälsa Sebbe och de andra!!


Carro: Jag ska skriva ihop något fett till dig om allt kul som händer här borta, vädret är iaf ett stort plus! Har du det bra på andra sidan?!


Thilde: Ja, vi var verkligen glada att vi inte flög med Sterling. Många av våra klasskompisar fick boka om sina biljetter till väldigt mycket höga priser. Universal Studios är ett måste, vi ska försöka att hinna med det till helgen som kommer hade vi tänkt! Hur går det på SOS?!


Thomas och Erik (mongo1 och mongo2): Det går alldeles utmärkt med vikten, vi ligger inte minus överhuvudtaget. Inköpen till er har inte ägt rum än... vi väntar fortfarande på dagen då vi ska åka till ett stort shopping mall!


Anna och Ida: Obama vann, det har ni nog förstått vid det här laget. Firandet i USA är galet, speciellt bland afroamerikanerna och det har varit riktigt roligt att få ta del av det på plats!


ACPA: Vi lever, vi äter ordentligt, vi motionerar ibland, vi sover för mycket, vi använder solkräm, prinsessan mår bäst, solen skiner varje dag och du får stå ut 16 dagar till (15 efter midnatt). Haha...


Kul att ni kommenterar!

Fortsätt så, vi svarar då och då!


Ta hand om er!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0