God morgon!

Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg och berätta att vi nu har fått iordning vårt internet och därför har vi lagt upp bilder från igår! Checka förra inlägget igen!

Nu ska vi till museumet och fixa lite stuffs, sen bär det ut på stan, kanske till stranden.

Vi hörs snart igen!

Kommentera gärna så att vi vet att ni läser =)

Puss och kram

Ena och Emilia


Första dagen i Long Beach.

Denna dagen har verkligen varit fylld av det mesta och nu ligger vi här i våra sängar - helt utslagna.

Dagen har bestått av följande:

- Frukost
 
Frukosten var väl typiskt amerikansk med rostemackor, kakor och våfflor. Dock var den varierad och vi kommer att kunna äta både nyttigt och onyttigt dessa veckorna.


Dessa började spela seriös musik utanför vår balkong runt 10 på morgonen.. rätt najs!

- Supermarket
Vi var även på vårt första besök i en mataffär här. Det mesta såg ut som hemma.. FÖRUTOM att allt förekom i jätteformat, t ex schampoo, vatten och chips. Typiskt amerikanskt huh?

- Valhysteri
På tv går det inte att undvika att det snart är val i USA - reklamer, debatter, intervjuer och påminnelser, förekommer hela tiden. Vi såg på när Plain (McCain's partner) pratade inför publik, där hon sa "we need a leader who can take us to victory in the wars, we need someone who is not afraid of the word victory". Vi reagerade ganska starkt på detta uttalande.. borde man inte försöka förebygga och förhindra krig istället för att sträva efter vinst? Dessutom slutade hon sitt uttalande med "God bless America". Dubbelmoral? 

 
På väg till sjukhuset. Vädert är fint! Nästan lite för påklädda..

 - Sjukhuset
Det var ett väldigt stort och fint sjukhus och behandlingarna var "first class" enligt vår handledare. De hade massor av olika avdelningar och alla människorna vi träffade på var mycket trevliga. Vi fick en rundvandring på alla avdelningar och vi fick se en hel del nya saker. De hade nyss fått en ny maskin som kunde scanna alla organ i många delar och vi fick se hjärnbilder från en sån maskin (vi kommer inte ihåg vad den heter) som scannar hela kroppen efter tumörer, strokes osv. Sjukhuset var katolskt och hade därför också ett kapell - precis som i filmer.

 
haha, mongobilder utanför sjukhuset.. det blåste visst lite just där.

- Shopping
Efter besöket på sjukhuset stack vi till stan och det såg inte ut som hemma med en gågata fylld av affärer längs sidorna. Här ligger allt lite utspritt längs med den trafikerade vägen. Vi har båda gjort våra första kap vilket känns mkt bra.

Haha, i en affär blev Ena indragen i ett provrum av en tjej som ville ha ett foto att kunna skicka till sin pojkvän i Minnesota. Emilia blev rädd när hon inte kunde hitta Ena någonstans.. och plötsligt kom hon ut ur ett provrum tsm med en annan tjej vi aldrig sett förr. Tjejen va megakräsen och Ena fick ta typ 5 foton innan hon blev nöjd och kunde skicka..


Wal Mart.

- Bad och some exercise
Efter en lång dag var det tid att relaxa lite och vi gick ner till gymmet och poolen. Där tillbringade vi en timme med lite jogging, lite sit-ups, lite simmning och lite fri lek i vattnet. Väldigt skönt att ha tillgång till både gym och pool - vi kommer troligen att spendera många timmar där.

 
Gym + pool.

Nu ligger vi som sagt i våra sängar och vi ska se lite tv (egentligen reklam för det mesta), sen ska vi decka skönt i våra sängar. Imorron är det Halloween och det ska bli fett att uppleva här.


Emilias shopping


Enas shopping


Godnatt, eller godmorgon för er del kanske det är.. Ta hand om er!


Utsikt från balkongen!



Stranden ligger precis där där bilden slutar!

Äntligen framme!

Glada "icke-Sterling"-resenärer checkade in på Kastrup tidigt på onsdag morgon. Vi var där i god tid och vi hann äta en härlig frukost på flygplatsen. Dock när vi väl kom till gaten fick vi reda på att det var tjock dimma i Amsterdam, vilket skulle innebära ca. en timmes försening på vårt flyg.. Som i sin tur skulle leda till att vi inte skulle hinna med flyget va idare därifrån till LA.

Vi har skaffat oss varsin bok där vi skriver ner allt som händer - tankar och upplevelser. Kul att ha sen när vi kommer hem..

Efter lite stress och panik, fick vi reda på att dimman hade lättat och planet lämnade Kastrup endast med några minuters försening. På planet kom vi även på att holländska troligtvis är det fulaste språket i världen.. bara så att ni vet! Väl framme i Amsterdam  fick vi gå och plåstra om Enas knä som av en mycket mystisk anledning är skadat sen några dagar tillbaka..

Flyget som vi sedan åkte vidare med visade sig vara ENORMT (två våningar dessutom).. Planet var uppbyggt 3-4-3 där vi satt och naturligtvis lyckades vi få platserna mitt i mitten. Detta skapade en viss klaustrofobi hos oss båda med jämna mellanrum, speciellt när båda personerna på sidorna om oss sov.. man väcker inte någon för att kunna sträcka på benen? 


Flyget vi åkte med från Amsterdam till LA.

En av personerna bredvid oss visade sig vara den första kändisen på denna trip. Hon var norsk och är sen 8 år tillbaka programledare på MTV. För tillfället spelar hon in i LA. Vi hade iaf tur som hamnade bredvid henne eftersom att hon var väldigt trevlig och hjälpsam när vi skulle fylla i alla papperna som krävdes för att få komma in i USA. Vi hade inte klarat det utan hennes hjälp!

När vi landade möttes vi av knarkhundar och ivriga poliser som ville ha reda på vårt syfte med resan. Vem känner ni här? Hur väl? Var ska ni bo? Vad ska ni göra? osv...

Från flygplatsen tog vi en "Shuffle" till Long Beach, och på denna träffade vi en skön (välutbildad) snubbe. Vi diskuterade bl.a. det kommande valet, Barack Obamas härkomst, the Declaration of Independece 1776, sosv.. Han gav oss även en massa bra tips på saker att göra och utöver det var han ett OC-fan samt en äkta Britney Spears lover. Innan vi blev avsläppta på vårt hotell så släpptes han av hemma hos sin fru och sina två barn.

Nu sitter vi på hotellrummet.. det är hur fint som helst, vi kommer verkligen att trivas här! Imorron ska vi ha vårt första möte (med St. Marys Hospital) och vi ska dels få en rundvandring, dels få reda på hur vi ska kunna hjälpa dom under våra veckor här!

 
Hotellrummet, klicka på bilderna för att få dem större!

Vi hörs snart igen!



Ena och Emilia


Ps. Här är varmt. Vi åkte i taxin med nerrullade rutor och linne på oss. Imorron får vi förhoppningsvis mer utav detta.
Ps2. På grund av tidsskillnaden har vi just i denna stund faktiskt dygnat. Klockan är visserligen endast 9 på kvällen här.. men hos er är den 5 på morronen.


Packa packa packa!

Om ett dygn sitter vi på planet.. ingen av oss kan riktigt fatta det.

Känns lite dumt när man packar ner massa shorts och linnen när det bara blir kallare och kallare här hemma. Men det känns skönt att slippa mössa, vantar, yllestrumpor och dunjackan. Istället packar vi ner solglasögon, sandaler och bikini.

Vi kollade vädert innan.. först blev vi lite deppiga när vi såg att det ska bli "kallare" till helgen.. men sen kom vi på att kallare där innebär 20-25 grader.. vilket i stort sett är som svensk sommar.. så vi ska inte klaga!! 

Klockan 09.55 lyfter första planet imorron - till Amsterdam.
Klockan 13.20 lyfter sen det andra planet som tar oss till Los Angeles.

Det blir en spännande resedag med många förväntansfulla timmar på planet.

USA here we come


Long Beach - där vi ska bo!

Officiell reseblogg!

Från och med nu är detta min och Enas officiella reseblogg!
Vi kommer att lägga upp massor av bilder och låta er ta del av allt skojj som händer oss borta på andra sidan jorden!

SNART ÅKER VI.

Måste skriva packningslistaa.




Bättre sent än aldrig!

Sorry.. att jag inte skrivit på länge, men det har varit helt sjukt fullspäckat schema på sistonde..
speciellt i skolan och alla förberedelser inför resan.
 
Festen som jag hade förra helgen var i alla fall mer lyckad än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Jag gick väll mest runt och snackade/dansade med alla.. men vad gör man annars på sin egen fest där alla ens bästa vänner är på en och samma gång?

Tack för en underbar kväll alla som var där! En kväll jag sent kommer att glömma =)



Vad har hänt annars i veckan då?
prov, prov.. och återigen prov.. lärarna lyckades verkligen med att trycka in alla prov på samma gång nu innan vi åker iväg.. men men, nu är det över! Superskönt.

I helgen har det mest chillats, spelats 2 matcher (vinst båda!) och chillats lite till. Det är så det ska va.. speciellt nu innan det stora äventyr som väntar ..

För er som inte fattat det, så är det på ONSDAG, alltså om 3 dagar.. som jag och Ena åker till Los Angeles. Helt sjukt.. jag har inte ens fattat det själv.. Det kommer att bli galet.. jag bara känner det på mig.
 
Juste.. jag gjorde högskoleprovet igår också ju.. haha det gick faktiskt mkt bättre än vad jag trodde.. vet ju inte reaultatet än, men ja det preliminära resultatet var iaf över förväntat.. Jag kanske inte är så oallmänbildad ändå?



Nu ska jag börja skriva packningslista!!

Vi höres.

Emilia

Sanning eller konka?!

Ska skriva om festen snart.. har inte riktigt tid nu bara!




Vad skulle vara värsta att jobba som: Makaroniborrare eller russinskrynklare?


Party all the time!

Idag är det laddning till max som gäller - inget annat!

FEST FEST FEST

Vi ses kanske där!

Pusss

En underbar dag!

Tack alla som var med och gjorde min födelsedag till den absolut bästa dagen på mycket länge!
Dagen hade allt och ja, jag kan inte se hur den skulle ha kunnat bli bättre.



Dagen började med att jag väcktes vid 7-tiden av min familj.. fick frukost och presenter på sängen! Fick även en superfin klocka som jag hade önskat mig och brorsan stöttade mig med pengar till min USA-resa. Sen gav han mig kommentaren: "Köp något fint till mig".. Idiot.. Men jag är nöjd!

Eftersom att jag blivit väckt så tidigt.. men själv inte började skolan förrän 10 så hade jag en låång härlig morgon med mig själv. Jag åt en långsam frukost, kollade tidningen lite, hann platta håret och även välja kläder en lång stund. Det är inte varje dag man har tid med såna härliga morgnar.

Skolan var superladdad - jag gick mest runt med ett leende på läpparna och chillade igenom dagen! Klasstöserna hade bakat massor av kakor till mig och jag fick en fin liten "Crocodile" -partyhatt att ha på mig hela dagen. Skojj att fylla år!

Efter skolan åkte jag hem, sov en timme och sen börjde jag göra mig i ordning för kvällens aktiviteter. Färdigfixad åkte jag sen vid 6-tiden upp till hallen för att lycka småtjejerna till i deras första seriematch. Jag möttes av söta små presenter gjorda på fritids och ett gäng gratulationskramar av tjejernas föräldrar.
 
Jag var inte riktigt rätt klädd för en innebandy match utan halvsprang sedan därifrån ut till bussen, på vilken mina föräldrar satt och väntade på mig. Vi åkte tillsammans in till stan och åt middag på Mosaik, där det blev lite vindrickande och god mat. 

Kvällen fortsatte efter middagen till Lilla Torg där jag träffade upp ett gäng vänner över ett par drinkar och trevligt firande. Därefter gick vi till en fest i stan som vi egentligen inte var bjudna till, men vad gör det när man är allmänt speedad och firar sin födelsedag? På festen hölls det allsång för mig ett par gånger och det blev en bra avslutning på kvällen!! 

På väg till bussen såg vi något sjuukt.. tänker inte skriva om det här (fråga om ni vill veta) men ja.. äckligt är nog ordet som beskriver det hela ganska bra.. Sebbe följde iaf mig till bussen, vilket var väldigt snällt, och bussresan hem blev bra den med.. träffade ett gäng gamla vänner som fixade allsång på bussen mm.. 


Hela dagen var bara så sjukt laddad och den var verkligen näst intill perfekt! 


Tack igen alla inblandade och nu är det laddning inför kommande fest som gäller!! 


Emilia
18 år



PS (1). Räknade grattis-sms i min inkorg idag (fråga mig inte varför.. men iaf).. haha jag fick totalt 35 stycken.. hur sjukt är inte det.. vissa var otippade, andra inte, men ändå. Man kan ju hoppas att de flesta har Comviq iaf.. för jag svarade på nästan alla! Och om det är någon som inte har fått svar så är det bara för att jag satt på restaurang ellerr ngt sånt och sen glömde svara.. Jag blev lika glad för alla grattis jag fick! 

 
PS (2). Jag har inga egna bilder från denna kvällen!! Katastrof.. men jag hoppas att jag får Amira och Linneas bilder snart! 
 

ÄNTLIGEN



NU ÄR JAG 18, YES YES YES.

Ett inlägg tillägnat min ipod!

Det satt en man (gubbe) idag på bussen och "lekte" med sina löständer.. De var utanför munnen, i munnen igen, de klickades i och av och det slabbades så jävla äckligt i den mannens mun.

Det är tider som dessa då man älskar sin ipod mer än någonsin.
Ville bara säga det.
Underskatta aldrig din ipod.




Såhär ser min ut.


Godnatt.

SNART SKA JAG TILL SOLEN.

Det är meningen jag säger till mig själv hela tiden så fort jag kollar ut i Sveriges nu heeelt sjukt deppiga väder. Om 3½ vecka ska jag och Idiii till LOS ANGELES och där kommer det vara sol!! Wiie, jag längtar.

Dagen har varit hektisk:

- Gick upp i stormen klockan 6 i morse.. tuuugnt att åka till jobbet då. Väl på jobbet var det dock bättre, eller ja, i alla fall i början. Sen hade vi värsta rushen någonsin.. för vad tror ni gästerna gör på en söndag när det är ruggigt väder ute? Jo dom kommer ner till frukosten så sent som möjligt, sen sitter dom där i all evighet - frukostpersonalens värsta mardröm.

- Pappa kom och hämtade mig och vi åkte hem och hämtade mamma för att sen åka och köpa lite skor till mig! NAJS. Hittade dock inte såna som jag egentligen ville ha, men ett par andra, låga stövlar som är asfina.

- Väl hemma duschade jag och bytte om, sen gick vi tll Malin och co för att planera festen. Jag är överladdad, fan vad kul det kommer att bli. Speciellt att Anna kommer ner!!! Och Martina också! 

- När jag var hemma igen kom Micki och behövde lite hjälp med matte c.. jag kom inte ihåg så mycket (hon behövde ju bara hjälp med de svåra stjärnuppgifterna), men något tal kunde jag i alla fall hjälpa henne med.

- När Micki hade åkt hem åt jag lite snabbt, sen kom jag på att jag hade en engelskuppsats att skriva.. (hade helt glömt den). så det var bara att sätta igång. Det gick ändå ganska fort och sen resten av kvällen.. eller ja, 2 timmar, har jag bara chillat.

Snart ska jag sova.. pallar inte skola imorron, deppväder =(

(SNART SKA JAG TILL SOLEN)
måste tänka så

Ha det bra

Emilia


Vinst!

Jag har varit dålig på att skriva på sistonde.. jag vet.. men jag har inte riktigt haft något spännande att skriva om, dessutom har det varit massa annat som har hänt!

Iaf måste jag kommentera dagens sjukt härliga vinst. Haha, det är så skönt efteråt när motståndarna tänker: "Vad fan hände egentligen?". Våra motståndare idag fick känslan av att dom "ägde" matchen.. ändå blev slutresultatet 6-1 till oss och deras enda mål gjorde dem på straff.. Vi lyckades så jävla bra med vår taktik helt enkelt. Tänker ju inte skriva hela vår taktik här men kan iaf säga att man omöjligt vinner matcher på att passa bollen i laget utan att komma till skott.

Vem var det som ägde matchen egentligen? haha, jag kan inte sluta skratta när jag tänker på hur bra vi lyckades med vår taktik. Och våra motståndare kommer nog aldrig att förstå det - vilket nog egentligen är det bästa med hela grejjen.


Nu ska jag gå och lägga mig, kommer nog somna gott med mina sega ben och en riktigt skön känsla i kroppen!


Imorron är det jobb som gäller, och på eftermiddagen ska jag och Malin planera vårt kommande 18års-firande.


3½ vecka till Los Angeles.


Sleep tight




Efter vår DistriktsMästerskap-vinst förra säsongen.
Vi släppte inte in ett enda mål på hela turneringen.


RSS 2.0