Första dagen i Long Beach.

Denna dagen har verkligen varit fylld av det mesta och nu ligger vi här i våra sängar - helt utslagna.

Dagen har bestått av följande:

- Frukost
 
Frukosten var väl typiskt amerikansk med rostemackor, kakor och våfflor. Dock var den varierad och vi kommer att kunna äta både nyttigt och onyttigt dessa veckorna.


Dessa började spela seriös musik utanför vår balkong runt 10 på morgonen.. rätt najs!

- Supermarket
Vi var även på vårt första besök i en mataffär här. Det mesta såg ut som hemma.. FÖRUTOM att allt förekom i jätteformat, t ex schampoo, vatten och chips. Typiskt amerikanskt huh?

- Valhysteri
På tv går det inte att undvika att det snart är val i USA - reklamer, debatter, intervjuer och påminnelser, förekommer hela tiden. Vi såg på när Plain (McCain's partner) pratade inför publik, där hon sa "we need a leader who can take us to victory in the wars, we need someone who is not afraid of the word victory". Vi reagerade ganska starkt på detta uttalande.. borde man inte försöka förebygga och förhindra krig istället för att sträva efter vinst? Dessutom slutade hon sitt uttalande med "God bless America". Dubbelmoral? 

 
På väg till sjukhuset. Vädert är fint! Nästan lite för påklädda..

 - Sjukhuset
Det var ett väldigt stort och fint sjukhus och behandlingarna var "first class" enligt vår handledare. De hade massor av olika avdelningar och alla människorna vi träffade på var mycket trevliga. Vi fick en rundvandring på alla avdelningar och vi fick se en hel del nya saker. De hade nyss fått en ny maskin som kunde scanna alla organ i många delar och vi fick se hjärnbilder från en sån maskin (vi kommer inte ihåg vad den heter) som scannar hela kroppen efter tumörer, strokes osv. Sjukhuset var katolskt och hade därför också ett kapell - precis som i filmer.

 
haha, mongobilder utanför sjukhuset.. det blåste visst lite just där.

- Shopping
Efter besöket på sjukhuset stack vi till stan och det såg inte ut som hemma med en gågata fylld av affärer längs sidorna. Här ligger allt lite utspritt längs med den trafikerade vägen. Vi har båda gjort våra första kap vilket känns mkt bra.

Haha, i en affär blev Ena indragen i ett provrum av en tjej som ville ha ett foto att kunna skicka till sin pojkvän i Minnesota. Emilia blev rädd när hon inte kunde hitta Ena någonstans.. och plötsligt kom hon ut ur ett provrum tsm med en annan tjej vi aldrig sett förr. Tjejen va megakräsen och Ena fick ta typ 5 foton innan hon blev nöjd och kunde skicka..


Wal Mart.

- Bad och some exercise
Efter en lång dag var det tid att relaxa lite och vi gick ner till gymmet och poolen. Där tillbringade vi en timme med lite jogging, lite sit-ups, lite simmning och lite fri lek i vattnet. Väldigt skönt att ha tillgång till både gym och pool - vi kommer troligen att spendera många timmar där.

 
Gym + pool.

Nu ligger vi som sagt i våra sängar och vi ska se lite tv (egentligen reklam för det mesta), sen ska vi decka skönt i våra sängar. Imorron är det Halloween och det ska bli fett att uppleva här.


Emilias shopping


Enas shopping


Godnatt, eller godmorgon för er del kanske det är.. Ta hand om er!


Kommentarer
Postat av: Lina

Hej Emilia (och Ena)!

Skönt att höra att ni kommit fram och att ni funnit er till rätta. Ni verkar ju redan ha det kanon och det är så kul att läsa om ert äventyr.

Ser fram emot nästa inlägg!

Sköt om er båda! Kram från kusin Lina

2008-10-31 @ 08:15:43
Postat av: Anna och Ida

Hej på Er!

Så härligt att läsa att ni har det så skönt och att resan gick bra. Kul att läsa er blogg, så mycket ni redan har hunnit med. Vi ser fram emot att följa alla era äventyr på er blogg.

Många kramar från

moster Anna och kusinen Ida

2008-10-31 @ 18:40:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0