Måndag!

Hello!

Innan vi börjar med dagens händelser vill vi bara tillägga två saker som vi glömde att skriva om i gårdagens inlägg. Den ena är att man får sugrör till all dricka här. Det spelar ingen roll om det är vatten eller cola eller om du ska dricka det på restaurang eller ta med - man får alltid med ett sugrör.

När vi kom till restaurangen vi skulle äta på igår så hade de inte plats (det var en väldigt populär restaurang) och därför fick vi skriva upp oss på en lista (en "kö"). När vi skrivit upp oss på listan fick vi en "pager" som pep till när det var vår tur att komma in. Detta gjorde att vi kunde gå och kolla i lite affärer och så så länge. Väldigt smart!

Så, tillbaka till måndagens händelser!

Imorse gick vi till stranden igen (vi försöker verkligen att njuta så mycket vi kan av solen nu, innan vi ska hem till mörkert igen!!) och det var hur skönt som helst. Idag fanns där ingen man som störde oss men däremot började en kille att klippa gräset mitt i vår solstund. Detta gjorde att vi fick byta plats, men mycket jobbigare än så var det inte. Vi hade en härlig stund på stranden och vi är båda väldigt inne i varsin bok nu. Så våra böcker tillsammans med mycket skitsnack gjorde vår strandvistelse total.

Vi märkte även att luften var renare idag. Det kan vara så att vindarna från de utsatta områdena (där det brinner) inte är åt vårt håll längre, men det var iaf skönt att slippa andas in den något "skitigare" luften. Vi fick även reda på att bränderna nu har spridit sig till Malibu där vi var för bara någon vecka sedan men de håller sig fortfarande på "andra" sidan LA så vi tror inte att vi kommer att drabbas här mer än att luften kan vara något förorenad.

Efter stranden tog vi en dusch innan vi satte oss på bussen som tog oss till ett nytt shoppingmall. Detta var ännu större än det förra och vi fick titta igenom kartan noga innan vi gav oss ut i det gigantiska havet av affärer. Denna gången var det dock lite lättare för nu har vi shoppat det mesta vi ville och det är bara slutfinishen kvar. 

 
 
Stooort shoppingmall..   Det vita ni ser.. det är namn på alla affärer. Man måste verkligen planera sitt besök för att hinna med allt man vill!!

  
Denna affären gillar vi!
 
De hade en snygg kille i ingången.. och på påsen! Dessutom luktade det asgott inne i affären och musiken var bäst!

Vi har blivit helt förälskade i detta land (det kanske ni redan har förstått), nu har vi fått en ny favorit. Den nya favoriten kallas frozen yoghurt. Detta är som mjukglass fast det är youghurt och mycket nyttigare, ja, mycket godare också för den delen. Yoghurten finns i massa smaker (vanilj, blåbär, mango, choklad, jordgubb mm) och till detta får man välja vilken topping man vill ha och det godaste är helt klart att ta färsk frukt till, det smakar delicious!!

Under tiden som vi åt vår yoghurt planerade vi hur vi ska starta vår egna youghurt-buisness i Sverige när vi kommer hem, vi kommer antagligen att tjäna massor!


Förbered er på detta i Sverige!


På väg hem igen!

När vi kom hem från mallet hände en liten rolig incident som helt enkelt bara måste beskrivas. Det var så att Emilia skulle knäcka Enas rygg (hon var lite trött i den efter dagen). Ena hade krupit ner undertäcket och Emilia satte sig över Ena för att kunna knäcka ryggen. I början gick allt bra.. men efter ett tag kände Emilia hur Ena började skratta och sparka och skrika och allt på samma gång. "Jag har paniiiiiiiik, släpp ut mig". Haha då visade sig att Ena hade legat med sina ben väldigt insnurrade i täcket och när Emilia då satte sig på täcket så kände Ena sig instängd. Detta ledde till en klaustrofobisk panikångestattack och när Ena väl kommit ut ur sin "fångenskap" så gick denna attack över i ett stort gapskratt.. Vi skrattar fortfarande! 

Men nu är det dags för sängen! 
Klockan är faktiskt rätt mycket här nu! 

Hoppas att allt är bra där hemma! 

Ena och Emilia 

 
Som avslutningsbild idag fick det bli denna underbara bild ifrån Malibu. Vi tycker synd om alla som drabbats av de svåra bränderna här. Väldigt många människor har fått överge sina hem och några har även blivit skadade. Vi är glada att vi inte bor så nära de värsta områdena och att vi fick besöka Malibu innan bränderna kom dit!!

Kommentarer
Postat av: mich

ah jag alskar frozen yogurt!! ni ska smaka pinapple o vanilla med brownies och jordgubbar! mumms

/michelle i san fran

2008-11-20 @ 06:57:45
URL: http://mcchelle.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0