Fel fokus?

Ja, som jag skrev innan så blev det handboll live till slut! På väg till Slagthuset när vi förbi arenan tänkte vi att vi lika gärna kunde chansa och se om det fanns några biljetter kvar. Det fanns bra platser för inte alltför mycket pengar kvar och därför bestämde vi oss för att se matchen live ändå. Hur ofta spelar Sverige semifinal på hemmaplan i VM liksom?!
Matchen var riktigt rolig. Visst att Sverige låg under med ganska många bollar ett tag, men de kämpade in sig i matchen igen och publiken var riktigt laddad hela matchen! Hade inte Sverige fått en onödig utvisning mot sig i slutet så tror jag faktiskt att de kunnat komma ikapp, de var verkligen på gång där ett tag.



Det jag vill avreagera mig på nu är bara att någon spelare i landslaget tydligen gått ut och sagt att publiken var dålig på att heja idag på matchen. Ursäkta? Det var fan den sjukaste stämningen någonsin. För det första så var 90 % av publiken svenskar och för det andra så skrek dessa 90 % i princip hela matchen, även när Sverige låg under med 7 bollar...

Efter matchen stod den svenska publiken upp och applåderade åt det svenska laget, de gjorde trots allt en bra match mot världens kanske bästa lag. Vad gör svenskarna då, när de får stående ovationer? Jo, då går de ut. Utan att tacka publiken eller något, vilket de t.ex. gjorde i tisdags efter Danmarks-matchen då endast 50 % av publiken var svenskar. Vad händer?
Det måste vara lätt att kunna skylla på domare och publik. De kanske skulle sett till att skärpa sig lite istället. Visst att domarna kanske inte var de bästa, men efter egen erfarenhet på den fronten så är det bara att gilla läget och försöka ha fokus på annat. Det hjälper ofta inte att prata med/skälla på domarna.
Så, var tvungen att avreagera mig lite. Jag hoppas verkligen att Aftonbladet överdrev när de citerade Kim Ekdahl Du Rietz, annars är det skandal. Man kan inte få det bättre än att 11 000 svenskar är på ens sida och hejar som galningar en hel match. Så, då var det sagt.

I morgon är det jobb som gäller, ska bli roligt att se vad för fina vårnyheter som kommit in! På kvällen blir det sedan lagmys med spel och laddning inför söndagens viktiga match!
Sov så gott!
Emilia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0