En helt vanlig svensklektion...

.. eller ja, i alla fall för oss. Jag kan inte tänka mig att alla svensklärare är så som vår, men vår är.. hm, speciell.

Idag när vi kom till lektionen skulle han berätta om Modernismen. Eller ja, för det första hade han stoppat ner halva sin skjorta i kalsongerna.. så man såg en glimt av hans läderliknande kallingar.. inte hett alls faktiskt, men vi fick oss ett gott skratt i alla fall.

Sen fortsatte han då att berätta.. allt han snackade om var typ hur drogerna var vanliga bland konstnärer och författere under modernismen och bla bla bla.. vet inte vad som var meningen att vi skulle få ut av det men vi lärde oss några nya droger iaf.

Sen kom han till Dadaismen.. då skulle han visa hur man gör en "dadaistisk dikt". Tro då inte att idioten tar en lärobok.. öppnar den och river av framsidan av omslaget. Sen sätter han upp omslaget på tavlan och säger något i stil med: "Detta är väll en bra början". Detta var inte allt.. efter detta tog han fram två böcker till, vilka han helt random hittade någonstans i klassrummet. Den ena rev han ut en hel sida ur och den andra tog han en halv sida ifrån. Dessa ark satte han sedan upp brevid omslaget som redan satt på tavlan.
"Så, nu har vi skapat en dikt.. fin va?"

Det värsta är att detta inte kom som en chock för oss.. man vet verkligen aldrig vad vår lärare får för sig att göra och vi har varit med om minst lika sjuka saker tidigare.. Frågan är bara hur normal hans undervisning egentligen är?





Emilia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0