En fantastisk resa - ur en stolt kaptens synvinkel.

Tusen skratt, underbara människor och med sporten vi alla älskar.
Så spenderades helgen i Göteborg, vad mer kan man önska sig?
Det här kommer att bli ett långt inlägg med mycket text. För er som är nyfikna och intresserade, läs. För er som egentligen mest vill titta på bilder, gör det och strunta i att läsa! Det är helt okej.

Resan började i torsdags med en bussresa full av förväntan. Första matchen skulle nämligen spelas mot Malmö FBC, och att börja med ett derby är alltid nervöst. Ingen av oss hade dessutom spelat match sedan den förlorade kvalmatchen så det var väldigt blandade känslor som rörde sig inom laget.
Den gemensamma känslan och förväntan inför cupen var i alla fall att det viktigaste var att ha roligt tillsammans med laget. Sen skulle vi klart spela så bra innebandy som möjligt och se hur långt det kunde räcka, men man vet aldrig hur nivån på damlagen i cuper är, så det är svårt att sätta upp något direkt mål!
Men som det slutade, det hade vi nog aldrig ens vågat hoppas på...

Förväntansfulla i bussen...

Vägen genom gruppen gick till en början knagligt, med två 0-0 matcher i sträck. Vi kom fram till att vi skulle behöva vinna båda återstående matcher för att kunna gå vidare, men hur skulle vi lyckas med det utan att göra mål? Dessutom hade vi, vad vi då trodde, det bästa laget i gruppen kvar att möta. Men icke, det två sista gruppmatcherna slutade 6-0 och 7-0 till oss. Snacka om att målskyttet lossnade.
Så vidare till kvartsfinal gick vi och alla var väldigt nöjda med det. Det som sen väl hände i kvartsfinalen och tre timmar framåt, det vet jag inte om någon av oss riktigt förstått än. Vi började med att vinna över Kävlinge, en motståndare vi haft svårt emot hela säsongen. Alla kämpade som aldrig förr och trots skador så lyckades vi vinna med 2-0. I semifinal fick vi sen möta Pixbo, en förening som har lag både i Elitserien och i division 1, så vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss. Det enda vi visste var att de antagligen skulle vara väldigt bra. Men vi gjorde vårt bästa och använde alla de krafter vi hade kvar och matchen slutade 3-0, till oss. Lägg märke till att vi fortfarande inte släppt in ett enda mål. Helt galet.
Sen var det helt plötsligt final och motståndet blev Hässelby, ett Stockholmslag som kom tvåa i sin div 1. Vi var helt slutkörda på våra 6 matcher, 10 utespelare och med knappt någon mat i magen. Men vi kom fram till att vi skulle göra vårt bästa och kämpa så gott det gick - tills vi inte orkade längre helt enkelt. Och så blev det också. Vi lyckades hålla 0-0 i första perioden men sedan tog krafterna slut och Hässelby vann med 2-0. Det ska noteras att Hässelby spelade på tre femmor hela turneringen igenom och att de spelat en match mindre.
Så silver blev det till slut. Ni anar inte hur nöjda vi är med det. Det är klart att man vill vinna när man väl är i final, men vi gjorde verkligen allt vi kunde och vi sprang tills vi knappt kunde stå upp mer. Och med tanke på vilka förväntningar vi hade så är vi extremt nöjda med att få en medalj med oss hem! Riktigt riktigt roligt.
Stolta silvermedaljörer.
Och detta var bara själva innebandyn. Resten av tiden med laget skulle jag kunna skriva en hel bok om. Det vi har tillsammans är något helt fantastiskt. Det är verkligen teamwork på hög nivå. Bara alla galna samtalsämnen i rummet när vi ska sova och sömnen skjuts upp för att vi alla skrattar så vi gråter... Eller när vi pratar om gamla minnen och inser att vi varit med om de mest sjuka sakerna tillsammans. Ni som är en del i ett lag vet precis vad jag pratar om, ni andra har det antagligen likadant med era bästa vänner. För det är just så det är, ett lag av bästa vänner, där alla är olika och där alla ändå passar in.
Tack för att jag får vara en del av just detta underbara laget.
Ni är guld värda.





Jag har varit väldigt dålig med kameran denna resan. Har haft alldeles för mycket roligt att tänka på som fått mig att helt glömma kameran. Men så kan det bli ibland, några bilder har ni fått se iaf.
Sammanfattningsvis har detta varit en riktigt bra avslutande resa på en bra säsong. Många har fått tillbaka suget igen och vi hoppas alla på en lika rolig och framgångsrik säsong nästa år. Vissa kommer att flytta, men de flesta kommer att stanna kvar. Och så några nya på det. Det kommer att bli hur bra som helst!
Nu har det slutat åska, så nu ska jag försöka att sova igen.
Sov så gott!

Tigern tar vi alltid med oss.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0